23 °C Budapest
Meglepő dolgok derültek ki a családvédelmi programról: itt az összegzés

Meglepő dolgok derültek ki a családvédelmi programról: itt az összegzés

2019. február 11. 16:00

Több meglepő dolog is kiderült a családvédelmi programról: megtudtuk például, hogy pontosan mennyi lehet a kedvezményes hitel törlesztőrészlete és arra is fény derült, hogy régi házasoknak is jár-e a kedvezményes kölcsön!

Novák Katalin államtitkér hétfőn újabb részleteket árult el a kormány családvédelmi programról. Nagyon meglepő dolgok is kiderültek a vasárnak bejelentett intézkedéscsomagról, a Portfolio összeszedte, mik is ezek.

A 10 milliós hitel kamatmentes

A házas nőknek járó szabad felhasználású hitelt kamatmentesen kínálják, így a törlesztőrészlet a maximálisan 10 millió forintos hitel esetében 20 éves futamidő mellett 50 ezer forint alatt lehet (a Portfolio szerint ez 0% kamat mellett 41 700 forint).

Három évig lehet belépni

2019. július 1-jétől három éven keresztül lehet majd felvenni a szabad felhasználású hitelt, vagyis a program zárt végű.

Nem csak friss házasoknak jár

A hitelt már házas nők is felvehetik, sőt olyanok is, akiknek már van gyermekük, de az ő esetükben csak a július 1-je után születő gyermekre lehet igénybe venni a törlesztés 3 évig történő felfüggesztését és a tőketartozás-elengedést, ami két gyermeknél a tőketartozás harmadát, három gyereknél az egészét jelentheti.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az autótámogatáson nincs felső határ

Novák Katalin elmondása szerint az autó értékének az 50%-áig lehet majd felmenni az Orbán Viktor által megígért 2,5 millió forintos autóvásárlási támogatást, ugyanakkor úgy tűnik, nem határoznak meg felső értéket az autó árára vonatkozóan (itt gyűjtötték össze a szóba jövő hétszemélyes autókat).

 A CSOK-ról levették a 35 milliós limitet

Ahogy tegnap Orbán Viktor beszédéből kiderült, ezután használt lakások vásárlására is igénybe vehető lesz a (háromgyerekeseknél legfeljebb 15, kétgyermekeseknél maximum 10 milliós) maximum 3%-os kamatozású "CSOK-hitel". Most az is kiderült, hogy eltörlik a használt lakások elavult 35 milliós értékhatárát, vagyis ennél drágább lakásokra is igénybe vehető lesz az egyszeri, vissza nem térítendő állami támogatás.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 13. vasárnap
Antal, Anett
23. hét
EZT OLVASTAD MÁR?