13 °C Budapest
BÉT-elnök: A cégek tőzsdére lépése olyan ideális ma Magyarországon, mint még soha

BÉT-elnök: A cégek tőzsdére lépése olyan ideális ma Magyarországon, mint még soha

2018. május 31. 08:30

Még az idén 2-4 cég léphet be a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) fő piacára, és 2-3 a középvállalatoknak kialakított Xtend piacra - mondta el a Világgazdaságnak adott interjúban Végh Richárd, a BÉT elnök-vezérigazgatója.

Hangoztatta: az Elite Program, a Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap, a BÉT Mentoring Program és az Xtend platform mind hozzájárul ahhoz, hogy "a cégek tőzsdére lépése olyan ideális ma Magyarországon, mint még soha". Egyebek között a szabályozott ingatlanbefektetési társaságok kategóriájában várhatók új tőzsdei megjelenések.

Végh Richárd elismerte, hogy a hazai vállatoknál "van némi ismerethiány" a tőkepiaccal kapcsolatban. Hozzátette, hogy a BÉT mélyen elkötelezett a tudás átadásában. A kétéves nemzetközi Elite Programban például - amelybe már 13 magyar cég kapcsolódott be - a visszajelzések szerint kifejezetten gyakorlati tudást kapnak a résztvevők.

Az elnök-vezérigazgató fontosnak nevezte, hogy olyan cégek is megjelenjenek a magyar tőzsdén, amelyek más tőzsdén már jelen vannak ugyan, de jelentős gazdasági tevékenységet folytatnak Magyarországon. Így a magyar befektetők is könnyebben elérhetnék ezek papírjait.

Új, potenciális szereplőkként tekintenek a magyar tulajdonosi hátterű bankokra, és a BÉT fontos partnere lehetne az államnak is a vagyonkezelésben - mondta el Végh Richárd.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Arra a kérdésre, hogy számítanak-e új brókercégek megjelenésére, azt válaszolta, hogy a hazai piac a konszolidáció irányába halad, így inkább külföldről érkezhetnek még szereplők.

Elmondta az elnök-vezérigazgató azt is: a cseh és a román tőzsdével közösen vizsgálják, hogyan tudnak nagyobb jelentőséget adni a régiós papíroknak. A BÉT és a régió egyebek között a kínai tőkepiac fokozatos megnyitásából profitálhat, mert a hatalmas megtakarításokkal rendelkező ázsiai ország befektetői "a mi régiónkat még nem fedezték fel" - vélte.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06