3 °C Budapest
Rettegnek a jövőtől a magyarok: mégsem tesznek félre egy vasat sem

Rettegnek a jövőtől a magyarok: mégsem tesznek félre egy vasat sem

2018. április 11. 16:00

A magyarok 71 százaléka továbbra sem érzi kiszámíthatónak hosszú távú pénzügyi jövőjét. A megkérdezettek több mint fele ugyanakkor továbbra sem rendelkezik megtakarítással, és közel 90 százalékuk nem is készít hosszú távú pénzügyi tervet. 

A magyarok mintegy 71 százaléka bizonytalannak érzi a jövőjét, ennek ellenére a legtöbben továbbra sem rendelkeznek megtakarítással - derült kit az OTP Bank 2017-es Öngondoskodási Indexének eredményeiből. Az 1500 fő megkérdezésével készült kutatás emellett arra is rámutat, hogy a megkérdezettek több mint fele (58%) továbbra sem rendelkezik pénzpiaci megtakarítással, amivel csökkenthetné ezt a bizonytalanságot. Ráadásul mindössze csak 8 százalékuk készít saját maga, vagy a családja számára 5-10 évre szóló pénzügyi tervet.

Mindannyiunk számára fontos a hosszú távú, kiszámítható jövő. Legyen szó akár az anyagi gondoktól mentes időskorról, vagy egy közelebbi, ámde mégis fontos, tervezést és előkészületeket igénylő célról, például egy lakásfelújításról vagy vásárlásról. Éppen ezért fontos lenne, hogy egyre inkább tudatosan tervezzük hosszú távú céljainkat, és ezekhez keressünk megfelelő pénzügyi eszközöket, megtakarítási formákat

- mondta el Nyitrai Győző, az OTP Bank Megtakarítási Szolgáltatások Főosztályának igazgatója.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 13. kedd
Ida
15. hét
EZT OLVASTAD MÁR?