15 °C Budapest
Szülők fosztogatják a malacperselyt: miért nyúlnak a gyerek pénzéhez?

Szülők fosztogatják a malacperselyt: miért nyúlnak a gyerek pénzéhez?

2017. május 29. 15:30

A szülőknek közel a 60 százaléka elismerte, hogy időnként hozzányúl gyereke megtakarításához.

Évente nagyjából 50 fontot (jelen árfolyamon számolva 17 650 forintot) vesznek ki a szülők a gyerekeik megtakarításából - derült ki az Egyesült Királyságban készített felmérésből. A kutatásban résztvevő, 4-15 éves gyerekeket nevelő szülőknek csaknem a 60 százaléka elismerte, hogy időnként hozzányúl utódja pénzéhez. Leggyakrabban az iskolai ebédet, a parkolást, és az iskolai kirándulás egy részét fizetik a gyerektől nyúlt pénzből.

A malacpersely-fosztogató szülők 34 százaléka elmondta, hogy nem mindig adja meg tartozását a gyerekének,

és arra is fény derült, hogy a szülők 25 százalékának legalább 25 fontos (8825 forintos) adóssága van csemetéjénél, míg 5 százalékuk 100 fontnál (35 300 forintnál) is többel lóg a gyerekének. A Nationwide Financial Planning felmérése szerint az apák túltesznek az anyákon: többet vesznek el, és kevésbé valószínű, hogy később visszateszik a "kölcsönvett" összeget.

A szülők ötöde beismerte, hogy évente legalább 60 fontot kivesz a gyerek megtakarításából, és ugyanennyien azt is bevallották, hogy havonta legalább kétszer meglátogatják a malacperselyt. A szülők 39 százaléka szerint a gyereke észrevette, hogy valamennyi spórolt pénze eltűnt.

A Nationwide pénzügyi igazgatója, Larry Banda szerint ennek a jelenségnek az állhat a hátterében, hogy egyre kevésbé használunk készpénzt, de sajnos adódnak olyan váratlan helyzetek, amikor a bankkártyát nem lehet használni. Azt tanácsolja a szülőknek, ha időnként hozzá is nyúlnak a gyermekeik spórolt pénzéhez, ne felejtsék el visszaadni nekik.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?