14 °C Budapest
Itt az MNB feketelistája: ezek Magyarország átverős pénzügyi szolgáltatói

Itt az MNB feketelistája: ezek Magyarország átverős pénzügyi szolgáltatói

2017. március 25. 11:04

Számos pénzügyi botrány tépázta meg a befektetéssel foglalkozó magyar cégek hírnevét az elmúlt években. Nem csoda, hogy az újabb átverések kivédésére az MNB egy nyilvánosan elérhető listát tett közzé azokról a vállalatokról, amelyeket jobb, ha elkerülünk.

Magyarországon sorra érték egymást a pénzügyi botrányok az elmúlt 25 évben. Nem csoda, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) mostanra már egy terjedelmes listát tart fenn azokból a pénzintézetekből, akik valamilyen módon megkárosítottak ügyfeleket, vagy legalábbis nem érdemes velük szerződést kötni, ha nem akarjuk bukni a pénzünket.

A listán szerepel jó néhány közismert botránycég:

  • a Civis Brókerház,
  • a Fortress,
  • a Kun-Mediátor,
  • a Szent Korona Bank,

számos Forex cég és egyéb engedély nélkül üzemeltetett, vagy szabályokat megszegő vállalatok. Érdekes viszont, hogy a Quaestor cégbirodalom egyik tagja sem szerepel a listán, és a Buda-Cash csoporthoz köthető céget, bankot sem találunk rajta.

A teljes listát az MNB honlapján nézheted meg.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Címlapkép: Pénzcentrum

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20