17 °C Budapest
Fillérekért utalhatnak haza pénzt Facebookon a londoni magyarok

Fillérekért utalhatnak haza pénzt Facebookon a londoni magyarok

2017. február 21. 13:02

Már Európában is elérhető a Facebookon keresztüli átutalás, amivel leegyszerűsödhetnek és olcsóbbak lehetnek a nemzetközi átutalások, így például a külföldön dolgozó magyarok is olcsóbban küldhetnek haza pénzt. Az új szolgáltatás viszont belföldi utalásokra nem használható.

A Facebook chatprogramján, a Messengeren keresztül az Egyesült Államokon belül eddig is küldhettek pénzt egymásnak a felhasználók, a Transferwise azonban most azt oldotta meg, hogy a messengeres pénzküldés határokon átívelően is működjön. A Messengerbe épülő chatrobotjával a felhasználók ismerőseiknek, családtagjaiknak tudnak pénzt küldeni az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Kanadában, Ausztráliában és Európában (így Magyarországon is). A chatrobot ezen a linken érhető el.

Illetve a chatbotot be lehet állítani, hogy küldjön például napi értesítést átváltási árfolyamokról. Ennek az az értelme, hogy ha nem sürgős a pénzküldés, akkor akár egy a felhasználó szemszögéből jobb átváltási árfolyamot is ki lehet várni, persze az egyáltalán nem biztos, hogy a megcélzott árfolyam valaha is elérhető lesz.

A Facebook tavaly áprilisban nyitotta meg a Messengerét a chatbot-fejlesztők számára. Az automatizált chatprogramok a mesterséges intelligencia megoldások fejlődésével egyre jobban előtérbe kerülnek. A bankok például azt várják a technológiától, hogy idővel sokat spórolnak majd az ügyintézési költségeken, mert sok esetben chatrobotok válaszolnak az ügyfelek kérdéseire.

Mi az a Transferwise?

Az európai fintech cégek között az egyik legnagyobb sikersztorikén számon tartott Transferwise 2011-ben indul el, mostanra 1 milliárd dollárnál is többre becsülik az értékét. Az 50 országban elérhető szolgáltatással havonta kb. 1 milliárd dollárnyi pénzt küldenek egymásnak a cég felhasználói.

A Transferwise a nemzetközi átutalások területén újított hatalmasat, de ebből az ügyfeleik csak annyit éreznek, hogy a banki nemzetközi átutalásokhoz képest olcsóbban tudnak pénzt küldeni egymásnak a különböző országokban élő emberek. Ráadásul a cég ígérete szerint az átutalások 90 százaléka 1 napon belül teljesül, ami nagyon gyorsnak számít.

A Transferwise egy P2P, azaz személyek közötti rendszer logikája mentén működik, amely azért olcsóbb a versenytársainál, mert a rajtuk keresztül átutalt pénzek valójában soha nem hagyják el az adott ország határait. Ehelyett a Transferwise összepárosítja a különböző országokban élő ügyfelei átutalásait.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Például egy londoni ügyfél Budapestre küldene 100 fontot, és egy nyíregyházi ügyfél pedig ennek megfelelő értékű forintot Liverpoolba. A cég azonban a két ügyfelet összepárosítja, gyakorlatilag kicseréli a címzetteket. Így mind a két átutalás a megfelelő összeggel teljesül úgy, hogy a Transferwise a nemzetközinél olcsóbb belföldi átutalással teljesítette mindkét megbízást, a költségelőnyt pedig megosztja az ügyfeleivel.

A cég két alapítója Taavet Hinrikus (aki arról is híres, hogy ő volt a Skype első alkalmazottja), és barátja, Kristo Käärmann. A legenda szerint az akkor még Észtországban élő Hinrikus és az Egyesült Királyságba már ugyaninnen kivándorolt Käärmann egymással ellentétes irányba szeretett volna pénzt utalni, de ezt csak nagyon drágán tudták megtenni. (Utóbbi egyébként a jelzáloghitelét törlesztette). Ezért megállapodást kötöttek egymással arról, hogy egymás adott országon belüli számlájára küldtek ugyanakkora összeget, amiből már országon belül meg tudták oldani a pénzküldést.

(Reuters)

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 24. 20:35
Vettem ma Metát (FB) 180 dollárért, már egy ideje kinéztem magamnak. Tartani nem szeretném sokáig, s...
MEDIA1  |  2022. május 24. 18:23
Korábban a Media1 beszámolt arról, hogy a PestiSrácok anyavállalata, a GerillaPress Lapkiadó Kft. 50...
Holdblog  |  2022. május 24. 15:38
A Todd Boehly amerikai üzletember vezette konzorcium megegyezett Roman Abramovics orosz oligarchával...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?