15 °C Budapest
Az egykori AXA Bankosok a héten már OTP-sek

Az egykori AXA Bankosok a héten már OTP-sek

2016. november 3. 19:08

A kilenc hónap alatt lebonyolított tranzakció sikeres zárásával az AXA Bank több tízezer ügyfele az OTP Bank ügyfelévé, munkavállalói pedig az OTP Bank munkatársaivá váltak.

Az OTP Bank és az AXA Bank Europe SA között ez év februárjában létrejött üzletág-vásárlási megállapodást követően sikeresen lezárult az a kilenc hónapos tranzakciós folyamat. Ennek eredményeként az OTP Bank 2016. november 1-jétől átvette az AXA Bank lakossági ügyfeleinek számlavezetését és betéti állományát, továbbá a vállalkozói számlákat és a lakossági hiteleket is.

A most zárult üzletág-vásárlási folyamat a hazai bankpiac egyik legjelentősebb akvizíciója volt. Az ügylet jelentőségét mutatja, hogy az elmúlt bő tíz évben nem volt Magyarországon hasonló nagyságrendű, sikeresen lebonyolított akvizíció" 

- emelte ki Wolf László, az OTP Bank Kereskedelmi Banki Divíziójának vezérigazgató-helyettese.

A lakossági fókuszú AXA Bank 2009 óta volt jelen Magyarországon, innovatív online banki szolgáltatásokat nyújtott, és elsősorban a jelzáloghitelezés terén volt aktív a hazai piacon. Az akvizíció eredményeképpen, egy lépésben sikerült jelentős mértékben, közel 20 százalékkal növelni az OTP Bank jelzáloghitel állományát, amely a jelenlegi piaci volumenek alapján hozzávetőleg a bank másfél éves jelzáloghitel-kihelyezésének felel meg.

Az átvétel kapcsán az AXA Bank ügyfeleinek semmilyen külön teendője nem volt, folyamatos és teljes körű tájékoztatásuk érdekében az OTP Bank külön információs aloldalt is létrehozott (www.axautan.otp.hu).

Az ügyfelek átvétele zökkenőmentesen és automatikusan történt, számlaadataik november 1-jére bekerültek az OTP Bank rendszereibe. Az AXA Bank munkavállalói az üzletág átruházás során munkáltatói jogutódlás keretében kerültek az OTP Bankhoz, amelynek értelmében november 1-jétől az AXA Bank minden munkavállalója az OTP Bank munkatársává vált.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 28. 22:12
Nyolcvanegy éves korában meghalt Haumann Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, a Magyar Művés...
Holdblog  |  2022. május 28. 07:01
Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az idős...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25