Quaestorosok, figyelem! Megkezdődött a kifizetés

Quaestorosok, figyelem! Megkezdődött a kifizetés

2016. január 7. 19:02

Befejeződött a Quaestor ügyfeleinek pénzeszközeire vonatkozó vizsgálat. Az ügyfelek számláin a felszámolás kezdő napját megelőzően nyilvántartott pénzeszközök maradéktalanul rendelkezésre állnak. A pénzeszközök kiadását a felszámoló megkezdte - írja közleményében a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN).

A Quaestor Értékpapír Zrt. "f.a." (Quaestor) elleni felszámolási eljárásban a vagyonvizsgálat megállapította, hogy az ügyfelek pénzszámláin a felszámolás előtti időszakbannyilvántartott pénzeszközök - a Saxo Bankhoz kihelyezett állomány kivételével - maradéktalanul rendelkezésre állnak. Erre tekintettel a Quaestor nyilvántartásai szerinti pénzeszközök teljes egészében kiadhatóvá váltak, így a felszámoló a pénzeszközök kiadását is megkezdhette.

Azon ügyfelek részére, akik a felszámoló részére postai úton küldték meg a közjegyző által hitelesített transzferálási és átutalási megbízást, illetve akik a kiadási irodán személyesen töltöttek ki rendelkező nyilatkozatot, a felszámoló az ügyfelek külön intézkedése nélkül megkezdi a kiadást. A pénzeszközök kiadásának utalási költsége a kiutalásra kerülő összegből kerül levonásra. Az utalási költség összegére az Üzletszabályzat 11.4. pontjának rendelkezése, továbbá az Üzletszabályzat mellékletét képező Kondíciós listában foglaltak az irányadóak.

Azon ügyfelek, akik még nem rendelkeztek a pénzeszközeik utalásáról, azok azt a felszámoló honlapjáról letölthető közjegyző által hitelesített transzferálási és átutalási megbízás megküldésével, vagy a kiadási irodán kitöltésre kerülő formanyomtatvánnyal teljesíthetik.

A Saxo Bankhoz kihelyezett ügyfélvagyon mielőbbi kiadása érdekében a felszámoló továbbra is az ügyfelek érdekeinek figyelembe vételével jár el, az erre vonatkozó vizsgálat várhatóan 2016. január végén befejeződik - írja a felszámoló.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az értékpapír-állományra vonatkozó állomány-átruházási tender elviekben novemberben lezárult, arra vonatkozóan azonban nincs információ, hogy milyen eredménnyel. Az érintett értékpapír-állomány mintegy 3,7 milliárd forintot tesz ki.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 16. 19:28
Friderikusz Sándor egy, az RTL Klubon sugárzott riportban arról beszélt, nemet mondott a csatornának...
KonyhaKontrolling  |  2022. augusztus 15. 08:35
Az elmúlt hetekben több olyan változással kellett szembenéznünk, amelyek érthet módon szorongást, ak...
Bankmonitor  |  2022. augusztus 15. 07:27
A bankszámla már a mindennapok részévé vált, ahogy az is, hogy a szolgáltatásért havonta kisebb, nag...
Holdblog  |  2022. augusztus 15. 06:02
Milyen lehetséget láttok a megújulóenergia-szektorban, ahova az Európai Unió most nagyon sok pénzt i...
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?