19 °C Budapest
Ebbe is teheted a pénzed, ha kevés a betéti kamat

Ebbe is teheted a pénzed, ha kevés a betéti kamat

Pénzcentrum
2014. október 1. 10:01

A bankbetétek korszaka lejárt - mondják a hazai brókerek, akik egyre több lakossági megbízást kapnak, hogy biztonságos lekötés mellett reálhozamot termeljenek - írja a Napi Gazdaság.

Érzékelhetően áramlik be a pénz az értékpapírszámlákra - mondja Nyári Zsolt, a KBC Equitas vezető üzletkötője. Ennek forrása nem a kispárna; az ügyfelek jellemzően bankbetétekből hozzák el a pénzüket, hiszen ott most rendkívül kedvezőtlenek a kondíciók. A pénzpiaci és ingatlanalapoktól kezdve a vegyes alapokon át az abszolút hozamúakig mindenféle termék kelendő, sőt most elég sokan keresnek részvénybefektetéseket is.

A pénzpiaci alapok valóban jó aleternatívát nyújthatnak a bankbetétek mellett vagy helyett, azonban több tényezőt is érdemes figyelembe venni, amikor befektetési alapba tesszük a pénzünket. Míg a betét esetén pontosan tudjuk, hogy mennyi pénzt fogunk visszakapni a futamidő végén, addig az alapok esetén a korábbi hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeni befektetésünkre. Erről részletesebben korábbi cikkünkben olvashatsz.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44