19 °C Budapest

Többmilliós aranykincsre bukkantak a kis magyar temetőben

Pénzcentrum
2014. április 27. 14:30

Filmbe illő történet közepébe csöppent egy nyugat-magyarországi kisváros. Torony községének temetőjében ugyanis többkilónyi aranyat rejtett el egy férfi. A sírból előkerült - valószínűleg rablásból származó - aranygyűrűk, karkötők és láncok tízmillió forintot érhetnek.

Torony községének temetőjében két fejfa alól tízmilliós aranykincs került elő, miután a rendőrök Szombathelyen elkaptak egy férfit. Igaz, teljesen más bűncselekmény miatt hallgatták ki, a gyanúsított mégis az aranyról kezdett el beszélni. Ezután a temetőbe siettek, ahol a férfi rögtön megmutatta a két sírhelyet, ahova a kincseket rejtette - írja a Blikk.

Egy műtrágyás zsákból két műanyagdoboz került elő, melyek roskadásig voltak drága ékszerekkel. A napilap információi szerint felmerült az is, hogy több bűncselekményből származhat a milliós zsákmány. Szombathelyen, mely közel található a kis községhez, az elmúlt pár évben három alkalommal is követtek el olyan lopást, betörést, amikor nagy értékű ékszereknek veszett nyomuk. Az egyik esetben például egy ékszerészt a saját háza előtt raboltak ki.

Sok még a rejtély ugyanakkor az eset körül. Még azt is találgatják, hogy kik fekhetnek a két sírban, és hogy a gyanúsítottnak mi köze van a településhez. A rendőrség későbbre ígér tájékoztatást.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?