15 °C Budapest

Lesz nyugdíjad, ha félreteszel rá! (x)

Pénzcentrum
2014. február 26. 16:26

Jó, ha minél előbb átgondoljuk, miből fogjuk az aktív korunkban elért életszínvonalunkat fenntartani nyugdíjasként is.

Jó, ha minél előbb átgondoljuk, miből fogjuk az aktív korunkban elért életszínvonalunkat fenntartani nyugdíjasként is - mondja Bunghardt Csaba, az AXA Biztosító vezérigazgató-helyettese.

Miért vált mára ilyen égető kérdéssé az időskori megélhetés?

Köztudott, hogy jelenleg stabilan csökken az ország népessége, és még intenzívebben szűkül az aktív korúak, a 20-64 évesek tábora. Ezzel szemben az idősebb korosztályok létszáma és az emberek várható élettartama nő. Jól látszik, hogy egyre kevesebb ember járulékából kellene egyre több nyugdíjat kifizetni. Az állami nyugdíjak értéke tehát óhatatlanul csökkenni fog, vagy a nyugdíjkorhatár lesz magasabb.

Akkor miből lesz nyugdíjunk az aktív évek után?

Abból, hogy az állami nyugdíjat saját megtakarításokkal egészítjük ki, és például nyugdíjbiztosítást kötünk. Saját ügyfeleink példájából is érezhető, hogy ezt már sokan megértették és egyre többen igyekeznek időben gondoskodni a jövőjükről.

Kik azok, akik már léptek, és jellemzően milyen módját választották az öngondoskodásnak?

Főleg azok, akik nyugdíjasként nélkülözésmentes, aktív életet akarnak élni, és ehhez biztosítani akarják a megfelelő jövedelmet is. Az AXA nekik fejlesztette ki az Aktív Max nevű nyugdíjbiztosítást, ami egy befektetési egységekhez kötött hosszú távú megtakarítási konstrukció, amely akár az egész család számára védelmet nyújthat.

Melyek az Aktív Max fő előnyei?

Az eszközalapokkal elérhető hozamok mellett a biztosító a piacon kimagasló mértékű bónuszokat fizet az ügyfeleknek először akár már a szerződéskötéskor, majd a tartam során 5 évente. Csak a példa kedvéért: egy most 40 éves ügyfél a teljes tartam alatt a saját megtakarításain felül akár 6 évnyi megtakarításnak megfelelő bónuszt kaphat! Ráadásul a tudatosan előre takarékoskodók a befizetett díj 20 százalékát, évente legfeljebb 130 ezer forintot adójóváírás formájában kapnak vissza.


További információk

(x)

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16