28 °C Budapest

Amit még ma elintézhetsz: ezt kell kitöltened az ingyen készpénzért

Pénzcentrum
2014. január 1. 08:02

Január 20-áig kell kérvényezni az ingyenes készpénzfelvételt, ha már február elsejétől szeretnénk költségmentesen hozzájutni a pénzünkhöz. Olvasóink segítségével összeszedtük, hogy a netbankokon belül hol kell kitölteni az igénylőlapot. Érdemes akár még ma elintézni a "papírmunkát".

A pénzügyi rezsicsökkentés keretében február elsejétől költségmentesen juthatunk a pénzünkhöz ATM-en keresztűl vagy a bankfiókokban. Összesen havi két alkalommal, legfeljebb 150 ezer forinthoz juthatunk hozzá ingyen. Ehhez nem kell mást tennünk, mint a fő számlánk esetén jelezni az igényünket bankunk felé.

Ezt egy formanyomtatványon is megtehetjük a bankfiókokban, de ha az internetbankon keresztül intézzük, még a pizsamánkból sem kell kibújnunk.

Az internetbanki hozzáférés a legtöbb hitelintézetben ingyenes, így online intézhetjük a legfontosabb pénzügyeinket. Utalhatunk, beszedési megbízást rögzíthetünk, sőt van, ahol a pénzünket is könnyen leköthetjük így. A folyószámla szerződés megkötésekor minden adatot meg kellett kapnunk az internetbank használatához, ha azt kértük.

Amennyiben van internetbankunk, akkor maximum néhány perc alatt igényelhetjük az ingyenes készpénzfelvételt. Olvasóink segítségével össze is szedtük, hogy egyes bankokban hol találhatók ezek az űrlapok.

Citibank Internetbank
Belépés után válasszuk az Ügyfélszolgálat/Írjon nekünk/Kérés küldése / Folyószámlák termékkategória (itt ki kell választani azt a fizetési számlát,amelyhez a díjmentességet kéri)/ Havi 2 db díjmentes,készpénzfelvételi nyilatkozattétel vagy visszavonás menüpontot.

Az Unicredit Banknál a nyilatkozat a következőképpen érhető el:
Netbankon keresztül belépés, majd megbízások- új megbízások-nyilatkozat ingyenes készpénzfelvételről.

Az OTP Direkt-nél
Igénylések menüpont / Díjmentes készpénzfelvételi nyilatkozat / (nyilatkozat elfogadása) / Szla kiválasztása / IGÉNYLÉS / Megerősítés

A Budapest Bank internetbankon belül az Igénylés menüpontban a Készpénzfelvételi nyilatkozat kiválasztásával elektronikusan lehet  lépésről-lépésre kitölteni a nyomtatványt, kiválasztani a bankszámlát, el lehet fogadni a feltételeket, megtenni a nyilatkozatot, majd beküldeni a banknak.

Raiffeisen

Netbankba belépés után rögtön a Számlainformáció menüben megtalálható a Nyilatkozat menüpont.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az FHB-banknál a Netbankban, a "Banki információk" menüpont alatt található a "Készpénzfelvételi nyilatkozat".

Az Erste Netbank ingyenes készpénzfelvétel nyilatkozat helye: Ügyfészolgálat/Személyes beállítások/Nyilatkozat az ingyenes készpénzfelvételre.

Feltételek

Az ingyenes pénzfelvétel feltétele, hogy az igénylő a 16. életévét betöltötte, Magyarországon lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, és a pénzforgalmi szolgáltatónál nyilatkozatot tesz, amelyben egy számlát jelölhet meg, amelyre vonatkozik az ingyenesség.

A nyilatkozatot - amelynek tartalmát és formáját is meghatározza a rendelet - ez év december 1. és 2014. január 20. között lehet megtenni, ha a számlatulajdonos már február 1-től igénybe akarja venni a kedvezményt.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?