1 °C Budapest

Milliók kerültek a nő számlájára: titkos jóakaró végtörlesztett?

Pénzcentrum
2012. február 16. 15:37

A Pénzcentrum.hu egy hölgy olvasója ugyan nem tudta összeszedni a végtörlesztéshez szükséges pénzt, a tartozása mégis eltűnt, sőt több mint egymillió forint került még a tartozásán túl is a számlájára. A bank szerint ilyen eset szinte lehetetlen. Olvasónk azért izgul, nehogy hátrány érje azért, amiért nem fizeti törlesztőit. Egy titkos jóakarónak vagy egy téves utalásnak köszönheti szerencséjét?

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

"December végén végtörlesztési kérelmet nyújtottam be a bankomhoz, mivel támogatást, illetve hitelt nem kaptam, ezért végtörleszteni nem tudtam. Februárban megnéztem a számlámat, hogy az esedékes törlesztő részletem mennyi volt, meglepődve tapasztaltam, hogy a hitelem eltűnt, és még maradt több mint 1 millió forintom is" - írja olvasónk.

Közel 5 millió forint érkezhetett a számlájára, amiből tellett a végtörlesztésre, és még maradt is egy kevés. Az ügyben érintett bank kérdésünkre elmondta, hogy nem tud elképzelni hasonló esetet, de amennyiben a végtörlesztésre elkülönített számlára pénz érkezett, akkor a végtörlesztés magától megtörténhetett. Az összeg feltételezésünk szerint vagy téves utalás miatt kerülhetett a számlára, vagy olvasónk egy jó akarója szerette volna névtelenül megoldani a végtörlesztést.

 

"Most kérelmet adtam be, hogy kérem az eredeti állapot visszaállítását" - írja olvasónk, aki fél használni a számláján maradt összeget.

 


A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 5. vasárnap
Vilma
48. hét
December 5.
Advent (2.)
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 4. 19:20