27 °C Budapest

Hitel helyett inkább megtakarításban gondolkodunk

2011. május 5. 16:02

Minimális az esély a lakossági hitelpiac rövid távú felpezsdülésére. Hitelezési oldalon tartósan hiányzik a fizetőképes kereslet, ugyanakkor a lakosság körében egyre népszerűbbek a megtakarítási termékek. A pénzügyi válság egyik pozitív hatásaként a lakossági megtakarítások érezhetően növekedésnek indultak és előtérbe került az öngondoskodás, illetve a pénzügyi tudatosság kérdése.

Annak ellenére sem várható komoly hitelpiaci fellendülés, hogy a legfrissebb adatok szerint az első negyedévben ismét növekedésnek indult a lakossági forinthitelek állománya - állítja a Money & More pénzügyi tanácsadó cég. "A fizetőképes kereslet komoly hiánya jellemzi a hitelpiacot, ami annak ellenére is igaz, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint a márciusban folyósított 41,6 milliárd forint 17,5 százalékkal, a negyedév során kihelyezett 104,4 milliárd forint 21,1 százalékkal volt több, mint egy évvel korábban" - mondta Bunghardt Csaba, a társaság vezérigazgatója.

Jól megfigyelhető ugyanakkor a megtakarítási termékek népszerűségének növekedése, ami összefüggésben áll a pénzügyi tudatosság erősödésével. Ebben a folyamatban kulcsszerepet játszanak azok a pénzpiaci szereplők, akik információval, ajánlatokkal, pénzügyi termékekkel, tanácsokkal szolgálják ügyfeleiket.

"A társaság tapasztalatai szerint a megtakarítási termékek növekedésének népszerűségével párhuzamosan egyre komolyabb az igény a felkészült, független, hosszú távú pénzügyi tanácsadói kapcsolatokra az ügyfelek körében, ami szintén a pénzügyi tudatosság növekedésének a jele. "A klasszikus alkuszi tevékenységről folyamatosan helyeződik át a hangsúly a pénzügyi tervezés, az ügyfelekkel való folyamatos kapcsolattartáson keresztül a minél teljesebb körű kiszolgálás felé" - mondta a vezérigazgató.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 25. 10:11
Még az idei évben képernyőre kerül a díjazott széria folytatása.
Holdblog  |  2022. május 25. 06:45
Nem először és sejthetően nem utoljára, manapság a geopolitika alakulása határozza meg a dollár „biv...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 24. 20:35
Vettem ma Metát (FB) 180 dollárért, már egy ideje kinéztem magamnak. Tartani nem szeretném sokáig, s...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?