31 °C Budapest

Két bank is "finomított": változnak a kondíciók és a hirdetmények

2011. február 9. 09:02

A Volksbank módosította kondícióit A Magyarországi Volksbank Zrt. 2011. március 10-étől megváltoztatja a lakossági- és vállalati általános kondícióit. A módosításokról ügyfeleit a törvényben előírtaknak megfelelően, vagyis az életbe lépést megelőző 60 nappal korábban, levélben, honlapján és fiókhálózatán keresztül Hirdetményben is értesítette.

A kondícióváltozással kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy a standard számlák esetén az utolsó változtatás több mint másfél évvel ezelőtt, 2009 júliusában történt, valamint a mostani változtatások révén a bank kondíciói összességében még mindig nem haladják meg a magyar banki átlagos díjszintet.

A módosítások alapvetően két fő elemmel írhatók le

Egyrészt a "nem számlacsomagos" ügyfeleket érintik (természetesen ha ők valamely számlacsomag-szerződést kötnek, akkor a kondíciós feltételek között számos kedvezményre jogosultak), másrészt a bank igyekszik az elektronikus ügyintézés volumenét növelni. Ennek szellemében a fiókokban leadott, papíralapú megbízások esetében az eddigieknél magasabb összeget fizetnek az ügyfelek. Ám ez a díjtétel is megfelel a magyar piaci átlagnak, és tranzakcióikat az ügyfelek elektronikus úton, kedvező feltételek mellett hajthatják végre.

A kondícióváltozások között számos olyan elem is szerepel, amely az ügyfeleket kedvezően érinti. Ezek egyike a lakossági számlák esetén a deviza-jóváírás jutalékának csökkentése, továbbá, akik kombinált számlacsomagot vettek igénybe, azok számára az ATM-ből történő készpénzfelvétel az eddigieknél kedvezőbb feltételekkel érhető el. A diákszámlát igénylők köre is kibővült, így márciustól már a 26 év feletti ügyfelek is igénybe vehetik a bank által ajánlott Diákszámla-csomag díjkedvezményeket.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A bank által kínált lakossági számlaszolgáltatások között az ügyfelek továbbra is megtalálhatják a fizetési szokásaiknak leginkább megfelelő, alacsony számlavezetési díjtételű számlacsomagokat és a komplexebb szolgáltatásokat tartalmazó számlacsomagokat egyaránt. A módosítás hatálybalépése előtt számla-csomagjaikat az ügyfelek csomagváltási díj nélkül módosíthatják, amelyhez a bankfiókokban és az ügyfélszolgálatokon minden segítséget megkapnak.

CIB közzététel a Hirdetmény Általános Üzletszabályzat 2011. február 07-től hatályos módosításáról

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 20. 12:34
A természeti, a politikai, gazdasági, társadalmi bizonytalanságok mélyülése, a civilizációs beláthat...
MEDIA1  |  2022. május 20. 10:56
A 4iG meghagyja a mobil üzletágat: három lehetőséget is vizsgálnak, hogy miként fejleszthetnék azt....
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?