Két bank is "finomított": változnak a kondíciók és a hirdetmények

2011. február 9. 09:02

A Volksbank módosította kondícióit A Magyarországi Volksbank Zrt. 2011. március 10-étől megváltoztatja a lakossági- és vállalati általános kondícióit. A módosításokról ügyfeleit a törvényben előírtaknak megfelelően, vagyis az életbe lépést megelőző 60 nappal korábban, levélben, honlapján és fiókhálózatán keresztül Hirdetményben is értesítette.

A kondícióváltozással kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy a standard számlák esetén az utolsó változtatás több mint másfél évvel ezelőtt, 2009 júliusában történt, valamint a mostani változtatások révén a bank kondíciói összességében még mindig nem haladják meg a magyar banki átlagos díjszintet.

A módosítások alapvetően két fő elemmel írhatók le

Egyrészt a "nem számlacsomagos" ügyfeleket érintik (természetesen ha ők valamely számlacsomag-szerződést kötnek, akkor a kondíciós feltételek között számos kedvezményre jogosultak), másrészt a bank igyekszik az elektronikus ügyintézés volumenét növelni. Ennek szellemében a fiókokban leadott, papíralapú megbízások esetében az eddigieknél magasabb összeget fizetnek az ügyfelek. Ám ez a díjtétel is megfelel a magyar piaci átlagnak, és tranzakcióikat az ügyfelek elektronikus úton, kedvező feltételek mellett hajthatják végre.

A kondícióváltozások között számos olyan elem is szerepel, amely az ügyfeleket kedvezően érinti. Ezek egyike a lakossági számlák esetén a deviza-jóváírás jutalékának csökkentése, továbbá, akik kombinált számlacsomagot vettek igénybe, azok számára az ATM-ből történő készpénzfelvétel az eddigieknél kedvezőbb feltételekkel érhető el. A diákszámlát igénylők köre is kibővült, így márciustól már a 26 év feletti ügyfelek is igénybe vehetik a bank által ajánlott Diákszámla-csomag díjkedvezményeket.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A bank által kínált lakossági számlaszolgáltatások között az ügyfelek továbbra is megtalálhatják a fizetési szokásaiknak leginkább megfelelő, alacsony számlavezetési díjtételű számlacsomagokat és a komplexebb szolgáltatásokat tartalmazó számlacsomagokat egyaránt. A módosítás hatálybalépése előtt számla-csomagjaikat az ügyfelek csomagváltási díj nélkül módosíthatják, amelyhez a bankfiókokban és az ügyfélszolgálatokon minden segítséget megkapnak.

CIB közzététel a Hirdetmény Általános Üzletszabályzat 2011. február 07-től hatályos módosításáról

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20