Tomboló tippmix-láz! Halomra dőlnek a korábbi rekordok

2010. június 22. 16:58

Az elmúlt héten, mely az év 24. és a labdarúgó világbajnokság első teljes hete volt, számos korábbi lenyűgöző fogadási rekord dőlt meg. Akkora az érdeklődés, amekkorára a professzionális szervezők, fogadási szakemberek sem számítottak előzetesen, vagy ha igen, azt nem, verték nagydobra.

Kis túlzással olyanok is kötöttek fogadásokat - a beavatottakra jellemző hozzáértő arckifejezéssel -, akik pár nappal előtte még talán azt hitték a Tippmixről, hogy kaparós sorsjegy. Egy labdarúgó világesemény persze mindig megemeli az adrenalin szintet, felkorbácsolja a vállalkozó kedvet.

Aki fogad, maga is részese - s nem csupán nézője - az eseményeknek. Van miért szorítani, van kiért izgulni - az éppen (megint) ott nem lévő magyar válogatott helyett. Még e rövidke "pszichológiai előtanulmány" ismeretében is meghökken azonban az ember, ha egy kis összehasonlító elemzésre adja a fejét, s az összevetés alapja nem egy átlagos hét, hanem mondjuk a két évvel ezelőtti futball Európa-bajnokság analóg hete.

2008-ban, az Eb első teljes hetén az árbevétel 873 millió forintot tett ki, most (azonos részvételi díj mellett) 1 milliárd 60 milliót. A napi árbevételi csúcs pedig 157 millióról 193 millióra emelkedett.

A 24. hét legnépszerűbb eseményének az Anglia-Algéria találkozó bizonyult, minden kombinációt figyelembe véve közel 209 ezer fogadással és 192 millió forintos összesített téttel. Németország-Szerbia: 181 ezer fogadás, 138 millió forint tét és Spanyolország-Svájc: 173 ezer fogadás, 137 millió forint tét került még dobogóra.

A tippmixelőket legalább ennyire, ha nem jobban izgató kérdés: mi lett e nagy felbuzdulás hozadéka, azaz. melyek voltak s mennyit kóstáltak a kifizetett nyeremények éllovasai? Nos, panaszra e tekintetben sincs ok. A legtöbbet fizető ötösfogat 60 és 70 millió közötti összeggel "viszonozta" a fogadók erőfeszítéseit.

A holland - japán páros 70, Brazília és Elefántcsontpart 67, Kamerun Dániával 64, Dél-Afrika s Uruguay 62, míg a Ghána - Ausztrália duó 60 - millióban értendő - forintot mozgatott meg nyeremény formájában a játékszervezőtől a fogadókhoz útvonalon.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Néhány eredmény pedig az idegrendszert mozgatta, illetőleg izgatta, borzolta. A legváratlanabb eredmények gazdag, ámbár sokak számára lehangoló kínálatából most csak hármat emelünk ki (ez is több mint elég).

Anglia 0-0-ra végzett Algériával, s egyszersmind "végzett" 72 438 szelvényből 72 156-tal. Németország- Szerbia 0-1! S a következmény: 94 905 szelvényből 1130 nyerő - 6,05-ös szorzóval, 93 ezer néhányszáz pedig az újrafeldolgozás folyamán hasznosítható hulladék szerepére kárhoztatva. A Spanyolország-Svájc (0-1) találkozóval szépen nyertek - 10 és feles odds-szal! - azok, akik el tudták képzelni az elképzelhetetlent. Egyébként még ezren sem voltak a közel 61 ezerből.

A magyar érdekeltségű események - érthetően - kissé háttérbe szorultak. Kivételt jelentett a Magyarország-Szlovénia férfi. kézilabda vb selejtező visszavágó. Ráadásul üdítő kivételt: 24 245 szelvényből 20 817-en szerepelt a helyes tipp, a csapat pedig utazhat a jövő évi londoni világbajnokságra.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 23. 20:00
A magyar reklámipar egyik legendájáról, a négy évvel ezelőtt elhunyt Sas István reklámfilmesről, rek...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Összkép  |  2022. május 23. 14:31
Hét éves lett az Összkép. Ez volt az az év, ilyenkor még volt COVID, de már túlléptünk a karanténon...
Holdblog  |  2022. május 23. 12:12
Az orosz-ukrán háború nyomán fellépő nyugati szankciók hatására rövid távon jelentősen romlottak az...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?