28 °C Budapest

Tomboló tippmix-láz! Halomra dőlnek a korábbi rekordok

2010. június 22. 16:58

Az elmúlt héten, mely az év 24. és a labdarúgó világbajnokság első teljes hete volt, számos korábbi lenyűgöző fogadási rekord dőlt meg. Akkora az érdeklődés, amekkorára a professzionális szervezők, fogadási szakemberek sem számítottak előzetesen, vagy ha igen, azt nem, verték nagydobra.

Kis túlzással olyanok is kötöttek fogadásokat - a beavatottakra jellemző hozzáértő arckifejezéssel -, akik pár nappal előtte még talán azt hitték a Tippmixről, hogy kaparós sorsjegy. Egy labdarúgó világesemény persze mindig megemeli az adrenalin szintet, felkorbácsolja a vállalkozó kedvet.

Aki fogad, maga is részese - s nem csupán nézője - az eseményeknek. Van miért szorítani, van kiért izgulni - az éppen (megint) ott nem lévő magyar válogatott helyett. Még e rövidke "pszichológiai előtanulmány" ismeretében is meghökken azonban az ember, ha egy kis összehasonlító elemzésre adja a fejét, s az összevetés alapja nem egy átlagos hét, hanem mondjuk a két évvel ezelőtti futball Európa-bajnokság analóg hete.

2008-ban, az Eb első teljes hetén az árbevétel 873 millió forintot tett ki, most (azonos részvételi díj mellett) 1 milliárd 60 milliót. A napi árbevételi csúcs pedig 157 millióról 193 millióra emelkedett.

A 24. hét legnépszerűbb eseményének az Anglia-Algéria találkozó bizonyult, minden kombinációt figyelembe véve közel 209 ezer fogadással és 192 millió forintos összesített téttel. Németország-Szerbia: 181 ezer fogadás, 138 millió forint tét és Spanyolország-Svájc: 173 ezer fogadás, 137 millió forint tét került még dobogóra.

A tippmixelőket legalább ennyire, ha nem jobban izgató kérdés: mi lett e nagy felbuzdulás hozadéka, azaz. melyek voltak s mennyit kóstáltak a kifizetett nyeremények éllovasai? Nos, panaszra e tekintetben sincs ok. A legtöbbet fizető ötösfogat 60 és 70 millió közötti összeggel "viszonozta" a fogadók erőfeszítéseit.

A holland - japán páros 70, Brazília és Elefántcsontpart 67, Kamerun Dániával 64, Dél-Afrika s Uruguay 62, míg a Ghána - Ausztrália duó 60 - millióban értendő - forintot mozgatott meg nyeremény formájában a játékszervezőtől a fogadókhoz útvonalon.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Néhány eredmény pedig az idegrendszert mozgatta, illetőleg izgatta, borzolta. A legváratlanabb eredmények gazdag, ámbár sokak számára lehangoló kínálatából most csak hármat emelünk ki (ez is több mint elég).

Anglia 0-0-ra végzett Algériával, s egyszersmind "végzett" 72 438 szelvényből 72 156-tal. Németország- Szerbia 0-1! S a következmény: 94 905 szelvényből 1130 nyerő - 6,05-ös szorzóval, 93 ezer néhányszáz pedig az újrafeldolgozás folyamán hasznosítható hulladék szerepére kárhoztatva. A Spanyolország-Svájc (0-1) találkozóval szépen nyertek - 10 és feles odds-szal! - azok, akik el tudták képzelni az elképzelhetetlent. Egyébként még ezren sem voltak a közel 61 ezerből.

A magyar érdekeltségű események - érthetően - kissé háttérbe szorultak. Kivételt jelentett a Magyarország-Szlovénia férfi. kézilabda vb selejtező visszavágó. Ráadásul üdítő kivételt: 24 245 szelvényből 20 817-en szerepelt a helyes tipp, a csapat pedig utazhat a jövő évi londoni világbajnokságra.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?