Tomboló tippmix-láz! Halomra dőlnek a korábbi rekordok

2010. június 22. 16:58

Az elmúlt héten, mely az év 24. és a labdarúgó világbajnokság első teljes hete volt, számos korábbi lenyűgöző fogadási rekord dőlt meg. Akkora az érdeklődés, amekkorára a professzionális szervezők, fogadási szakemberek sem számítottak előzetesen, vagy ha igen, azt nem, verték nagydobra.

Kis túlzással olyanok is kötöttek fogadásokat - a beavatottakra jellemző hozzáértő arckifejezéssel -, akik pár nappal előtte még talán azt hitték a Tippmixről, hogy kaparós sorsjegy. Egy labdarúgó világesemény persze mindig megemeli az adrenalin szintet, felkorbácsolja a vállalkozó kedvet.

Aki fogad, maga is részese - s nem csupán nézője - az eseményeknek. Van miért szorítani, van kiért izgulni - az éppen (megint) ott nem lévő magyar válogatott helyett. Még e rövidke "pszichológiai előtanulmány" ismeretében is meghökken azonban az ember, ha egy kis összehasonlító elemzésre adja a fejét, s az összevetés alapja nem egy átlagos hét, hanem mondjuk a két évvel ezelőtti futball Európa-bajnokság analóg hete.

2008-ban, az Eb első teljes hetén az árbevétel 873 millió forintot tett ki, most (azonos részvételi díj mellett) 1 milliárd 60 milliót. A napi árbevételi csúcs pedig 157 millióról 193 millióra emelkedett.

A 24. hét legnépszerűbb eseményének az Anglia-Algéria találkozó bizonyult, minden kombinációt figyelembe véve közel 209 ezer fogadással és 192 millió forintos összesített téttel. Németország-Szerbia: 181 ezer fogadás, 138 millió forint tét és Spanyolország-Svájc: 173 ezer fogadás, 137 millió forint tét került még dobogóra.

A tippmixelőket legalább ennyire, ha nem jobban izgató kérdés: mi lett e nagy felbuzdulás hozadéka, azaz. melyek voltak s mennyit kóstáltak a kifizetett nyeremények éllovasai? Nos, panaszra e tekintetben sincs ok. A legtöbbet fizető ötösfogat 60 és 70 millió közötti összeggel "viszonozta" a fogadók erőfeszítéseit.

A holland - japán páros 70, Brazília és Elefántcsontpart 67, Kamerun Dániával 64, Dél-Afrika s Uruguay 62, míg a Ghána - Ausztrália duó 60 - millióban értendő - forintot mozgatott meg nyeremény formájában a játékszervezőtől a fogadókhoz útvonalon.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Néhány eredmény pedig az idegrendszert mozgatta, illetőleg izgatta, borzolta. A legváratlanabb eredmények gazdag, ámbár sokak számára lehangoló kínálatából most csak hármat emelünk ki (ez is több mint elég).

Anglia 0-0-ra végzett Algériával, s egyszersmind "végzett" 72 438 szelvényből 72 156-tal. Németország- Szerbia 0-1! S a következmény: 94 905 szelvényből 1130 nyerő - 6,05-ös szorzóval, 93 ezer néhányszáz pedig az újrafeldolgozás folyamán hasznosítható hulladék szerepére kárhoztatva. A Spanyolország-Svájc (0-1) találkozóval szépen nyertek - 10 és feles odds-szal! - azok, akik el tudták képzelni az elképzelhetetlent. Egyébként még ezren sem voltak a közel 61 ezerből.

A magyar érdekeltségű események - érthetően - kissé háttérbe szorultak. Kivételt jelentett a Magyarország-Szlovénia férfi. kézilabda vb selejtező visszavágó. Ráadásul üdítő kivételt: 24 245 szelvényből 20 817-en szerepelt a helyes tipp, a csapat pedig utazhat a jövő évi londoni világbajnokságra.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 23. 19:14
Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója a Siófokon jelenleg is zajló Digital-Media Hung...
Bankmonitor  |  2024. április 23. 16:07
Az MNB ma az alapkamat további csökkentéséről döntött: az irányadó kamatszint 50 bázispontos mérsékl...
Holdblog  |  2024. április 23. 12:12
A nyers kakaóbab felhasználásának és kinálatának aránya már harmadik éve deficites, és a jövő is biz...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm