23 °C Budapest

Brokernet: kiemelkedően sikeresek a QUANTIS befektetési alapok

2010. május 11. 15:32

Alig több mint egy év után 80 milliárd forintra emelkedett a BROKERNET Csoporthoz tartozó QUANTIS Investment Management Zrt. által kezelt befektetési alapok állománya.

A QUANTIS Investment Management Zrt. által kezelt 10 befektetési alap együttes értéke elérte a 80 milliárd forintot, amely kiemelkedő sikernek számít, mivel az első alapok alig több mint egy éve (2009. január 24.) indultak. A QUANTIS hazánkban egyedülálló multi-manager módszerrel kezeli a portfoliókat, mely azt jelenti, hogy nem egyedi részvények vásárlásával alakítják ki azokat, hanem a QUANTIS szakemberei által kifejlesztett Q-SELECT alap-kiválasztási rendszerrel neves nemzetközi alapkezelők termékeibe fektetik az alapok tőkéjét.

"A multi-manager módszer Nyugat-Európa után a kelet-európai régióban is egyre népszerűbb lesz. Nagy örömünkre szolgál, hogy ennek a folyamatnak a QUANTIS lett a zászlóshajója." - tette hozzá Sárándi Ákos a QUANTIS Investment Management Zrt. vezérigazgatója.
Jelenleg 10, a QUANTIS által kezelt befektetési alap érhető el, melyek lefedik mind a fejlett, mind a fejlődő piacokat. A legnépszerűbbek a fejlődő ázsiai régióba fektető alapok a QUANTIS Kína Részvény Alapok Alapja, illetve a QUANTIS India Részvény Alapok Alapja. Az utóbbi időszak sláger termékévé a jövőben olimpiát és futball világbajnokságot rendező latin-amerikai régióba fektető - QUANTIS Dél- Amerika Részvény Alapok Alapja vált.

"A QUANTIS alapokba kizárólag olyan alapkezelők termékei kerülhetnek, amelyek a jövőben várhatóan a piac teljesítményét jelentősen meghaladó hozamokat fognak elérni. Ezen alapkezelők felkutatására fejlesztettük ki a Q-SELECT alap-kiválasztási módszert, mely az elmúlt 1 évben bizonyította, hogy a kimagasló teljesítményt nyújtó aktív portfolió managerek közötti allokáció hozzáadott értéket teremt" - folytatta Sárándi Ákos a társaság vezérigazgatója.

A QUANTIS által kezelt befektetési alapok a lakossági ügyfelek számára a BROKERNET Csoport értékesítési hálózatában érhetők el.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Holdblog  |  2022. május 20. 18:36
Nagy hibák. A nyilvánosság előtt aratott nagy sikerek hihetetlenül kifizetődők. Túl a meglévő ügyfel...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?