18 °C Budapest

Tétet emelt az OTP és a K&H: már 50 millió sem elég a banki elitklubba

Pénzcentrum
2010. április 15. 08:32

A Blochamps Capital pénzügyi tanácsadó cég által először létrehozott privátbankári konferencián elhangzottak szerint jelenleg valamivel több, mint 40 ezer igen tehetős ügyfél vagyonát kezelik a privátbanki (pb) szolgáltatók - írja a Napi Gazdaság.

A pb-piacon a jövőben inkább csökkenésre, mint növekedésre számítanak a szakértők. Most azonban mintha minden eddiginél ellentmondásosabbak lennének e számok. A válság közepén megugró ügyfélszám zömét a betéti kamatverseny generálta. A tanácsadó cég vezetője szerint a magasabb kamatok miatt más szolgáltatónál ideiglenesen állomásoztatott pénz kiszűrése jelentős feladat. Ilyen körülmények között kérdés, hogy tavaly az előző évihez képest valóban mintegy 10%-kal megugrott-e a vagyon.

A szakember szerint 2010-re Magyarországon gyakorlatilag már minden, megfelelő anyagi háttérrel rendelkező potenciális ügyfél privátbanki ügyféllé vált, a jövőben leginkább a bekerülési limitek emelkedése hozhat változást a privátbanki ügyfelek státusát illetően. A limitek már most is határozottan emelkedtek.

Az OTP Banknál kiemelt pb-ügyfél a korábbi 50 millió forintos határ helyett 70 milliós megtakarítással lehet, a K&H-nál a korábbi 50 millió forintos limitet 75 millió forintra növelték. A Takarékbanknál az ügyfelek fele 200 millió forintnál nagyobb likvid pénzt kezeltet, de nem ritka az egymilliárd forint feletti állomány sem.

Azt, hogy a vagyonosak egyre tehetősebbekké válnak, egyértelműen jelezheti, hogy a limitemelési folyamatot a válság sem tudta megakasztani.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 26. 05:00
Túlnőtte magát a koronavírus-járvány alatti keresletfelfutás idején az Amazon. Az online kiskeresked...
MEDIA1  |  2022. május 25. 16:48
Automatizált stúdió segíti a 200 munkatárs munkáját.
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 24. 20:35
Vettem ma Metát (FB) 180 dollárért, már egy ideje kinéztem magamnak. Tartani nem szeretném sokáig, s...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?