Erste: két új strukturált kötvény tbsz-hez

Pénzcentrum
2010. március 8. 13:32

Erste Sávos HozamMax Kötvény és Erste Európa TOP50 néven két új, lejáratkor 100 százalékban tőkevédett kötvényt vezet be az Erste Befektetési Zrt. és az Erste Private Banking a privát banki ügyfélkör számára. A tőkevédett termékek jegyzését az adóelőnyök kihasználása miatt kifejezetten Tartós Befektetési Számlához ajánlják.

A két új strukturált kötvényt kifejezetten az adóelőnyöket kihasználni kívánó ügyfelek részére alakították ki. A termékek az euró/forint devizakereszt árfolyam viszonylagos stabilitása, valamint az európai részvénypiac emelkedése esetén vonzó hozam elérésére adnak lehetőséget. Az új kötvények Tartós Befektetési Számlára (TBSZ) történő elhelyezése a tőkevédettség és az adóelőnyök kihasználása miatt racionális választás lehet, hiszen a lejárat, a TBSZ struktúra első adókedvezményt jelentő időpontjához illeszkedik. A kötvények névértéke 500 ezer forint, ami jelzi, hogy az új termékek elsősorban a privát banki ügyfélkörnek szólnak - mondta Kállay András, az Erste Private Banking igazgatója.

Az Erste Sávos HozamMax Kötvény mögöttes terméke a napjainkban kedvelt befektetési instrumentum, az EUR/HUF keresztárfolyam. Az árfolyam nagy volatilitása az utóbbi időben mérséklődött, stabilizálódni látszik. A kötvény konstrukciójaként tehát sikerült olyan széles sávot meghatározni, amiben a múltban és a jövőben is nagy valószínűséggel benne marad az árfolyam, így a Tartós Befektetési Számlán nagy esély kínálkozik a piaci kamatok feletti hozam elérésére.

Az Erste Európa TOP50 kötvény kifizetése az 50 legnagyobb európai vállalat részvényét reprezentáló Dow Jones EURO STOXX 50 index teljesítményétől függ, mivel a várakozások szerint a befektetők egyre inkább a hagyományos értékteremtő nagyvállalatok felé fordulnak majd a közeljövőben. A tavalyi példátlan növekedésben elsősorban a fejlődő piaci indexek vezettek, míg Európa kissé lemaradt, de mára a fejlődő piacokhoz képest kevésbé kockázatos területté vált. Így elmondható, hogy az európai vállalatok árazása igen attraktív, a görög válság oldódásával jelentős növekedés is bekövetkezhet a következő években.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 19:54
79 éves korában érte őt a halál.
Bankmonitor  |  2024. április 25. 16:14
Egy Revolut számlával remekül kiegészítheted a hazai bankszámlád szolgáltatásait. Cikkünkből megtudh...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm