Erste: két új strukturált kötvény tbsz-hez

Pénzcentrum
2010. március 8. 13:32

Erste Sávos HozamMax Kötvény és Erste Európa TOP50 néven két új, lejáratkor 100 százalékban tőkevédett kötvényt vezet be az Erste Befektetési Zrt. és az Erste Private Banking a privát banki ügyfélkör számára. A tőkevédett termékek jegyzését az adóelőnyök kihasználása miatt kifejezetten Tartós Befektetési Számlához ajánlják.

A két új strukturált kötvényt kifejezetten az adóelőnyöket kihasználni kívánó ügyfelek részére alakították ki. A termékek az euró/forint devizakereszt árfolyam viszonylagos stabilitása, valamint az európai részvénypiac emelkedése esetén vonzó hozam elérésére adnak lehetőséget. Az új kötvények Tartós Befektetési Számlára (TBSZ) történő elhelyezése a tőkevédettség és az adóelőnyök kihasználása miatt racionális választás lehet, hiszen a lejárat, a TBSZ struktúra első adókedvezményt jelentő időpontjához illeszkedik. A kötvények névértéke 500 ezer forint, ami jelzi, hogy az új termékek elsősorban a privát banki ügyfélkörnek szólnak - mondta Kállay András, az Erste Private Banking igazgatója.

Az Erste Sávos HozamMax Kötvény mögöttes terméke a napjainkban kedvelt befektetési instrumentum, az EUR/HUF keresztárfolyam. Az árfolyam nagy volatilitása az utóbbi időben mérséklődött, stabilizálódni látszik. A kötvény konstrukciójaként tehát sikerült olyan széles sávot meghatározni, amiben a múltban és a jövőben is nagy valószínűséggel benne marad az árfolyam, így a Tartós Befektetési Számlán nagy esély kínálkozik a piaci kamatok feletti hozam elérésére.

Az Erste Európa TOP50 kötvény kifizetése az 50 legnagyobb európai vállalat részvényét reprezentáló Dow Jones EURO STOXX 50 index teljesítményétől függ, mivel a várakozások szerint a befektetők egyre inkább a hagyományos értékteremtő nagyvállalatok felé fordulnak majd a közeljövőben. A tavalyi példátlan növekedésben elsősorban a fejlődő piaci indexek vezettek, míg Európa kissé lemaradt, de mára a fejlődő piacokhoz képest kevésbé kockázatos területté vált. Így elmondható, hogy az európai vállalatok árazása igen attraktív, a görög válság oldódásával jelentős növekedés is bekövetkezhet a következő években.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 24. 20:35
Vettem ma Metát (FB) 180 dollárért, már egy ideje kinéztem magamnak. Tartani nem szeretném sokáig, s...
MEDIA1  |  2022. május 24. 18:23
Korábban a Media1 beszámolt arról, hogy a PestiSrácok anyavállalata, a GerillaPress Lapkiadó Kft. 50...
Holdblog  |  2022. május 24. 15:38
A Todd Boehly amerikai üzletember vezette konzorcium megegyezett Roman Abramovics orosz oligarchával...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?