19 °C Budapest

OTP-ügyfelek, figyelem! Hamis levelek a postaládákban!

2009. október 27. 11:03

Furcsa levelek landoltak ma délelőtt e-mail postafiókjainkban: a feladó a "The OTP Bank Team", aki "hivatalos értesítést küld arról, hogy hitelkártyánk korlátozott volt".  A levelekre ránézve egyből látszik, hogy internetes csalásról van szó. 

 

Csalók próbálnak visszaélni az OTP Bank nevével ismeretlen eredetű elektronikus levelekben, amelyek közül némelyikben latin és cirill betűk keverednek.  Az OTP Bank felhívja ügyfelei figyelmét, hogy semmilyen módon ne reagáljanak a szövegre.

A legnagyobb magyarországi hitelintézet soha nem kért és nem kér mailben ügyféladatokat, és erre rendszeresen felhívja a figyelmet honlapján is. Az OTP Bank a mostani visszaélési kísérlet kapcsán már megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket.


"Ez egy hivatalos értesítés arról, hogy a hitelkártyája korlátozott volt." -így kezdődik az a levél, mely ma délelőtt érkezett e-mail postaládánkba. Mivel több olvasónktól is megkaptuk az ominózus levelet, valószínűsíthető, hogy a figyelmeztető üzenet sokakhoz eljuthatott.

 

A titokzatos levél


A feladó mezőben a "service@otp.hu" e-mail cím szerepel, aláírásként pedig a "The OTP Bank Team", azaz "Az OTP Bank Csapat" van megjelölve.

A levél azt kéri, hogy biztonságunk érdekében kattintsunk egy linkre: az OTP Bank oldalára emlékeztető honlapon a rendszer a kártyaszámunkat és az "ATM PIN kódunkat" kéri tőlünk.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,01% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,15%; a K&H Banknál 9,23%,  az Erste Banknál pedig 9,63%; míg a MagNet Banknál 9,71%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit  is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Az ál-honlap


Fontos, hogy semmilyen adatunkat se adjuk meg a teljesen nyilvánvalóan internetes csalásnak, visszaélésnek kinéző ál-honlapon! A legjobb, ha nem is kattintunk a linkre, sőt, azonnal töröljük postafiókunkból a levelet.

 

Érdekes, hogy egy nemrég készült felmérésből kiderül: a magyar internetezők csaknem a fele gondolja azt, hogy az online banking nem biztonságos. A többség azt tartja legvalószínűbbnek, hogy valamilyen csalás áldozatává válik, sokan az adataikat féltik a visszaélésektől, vagy félnek attól, hogy a művelet során anyagi károk érik. A bankok ugyanakkor gyakran hangsúlyozzák, hogy sohasem kérnek e-mailen adatokat ügyfeleiktől.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 5. hétfő
Fatime
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?