18 °C Budapest

Megduplázódhat a nyugdíjas éveikben is dolgozók száma

2009. november 10. 15:32

A brit cégek közel negyede úgy vélekedik, hogy munkavállalóik a nyugdíjkorhatár elérése után is alkalmazásban kívánnak majd maradni a következő évtizedben, mivel egyre kevesebbe engedhetik meg maguknak a visszavonulást.

Körülbelül 1,8 millió ember fog tíz év múlva a nyugdíjkorhatár betöltése után is dolgozni Nagy-Britanniában, amely több mint duplája a jelenlegi 750 ezernek - derül ki a Prudential biztosító, 500 vállalatvezető véleményét összefoglaló kutatásából.

A trend főként a nagyobb cégeknél lesz megfigyelhető, legalábbis a nagyvállalatok megkérdezett vezetőinek kétötöde szerint.

Emellett a munkaerő költségeinek emelkedésére is számítanak a cégek, mivel az idősebb munkavállalók számára több juttatást kell majd nyújtaniuk, különféle biztosítások formájában.

Az elmúlt évben a pénzügyi vezetők hét százaléka számolt be az olyan munkavállalók számának emelkedéséről, akik nyugdíjazásuk helyett továbbalkalmazásukat kérték, rész-, vagy akár teljes munkaidőben is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ma már szinte minden munkavállalónak dönteni kell, hogy idejében elkezd gyűjteni nyugdíjas éveire, vagy kitolja az aktív éveit, máskülönben jóval alacsonyabb életszínvonallal lesz kénytelen beérni - tette hozzá az eredményekhez a Prudential egyik igazgatója a Financial Times számára.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 31. 14:20
A harminc éves múltra visszatekintő NATPE több mint 400 vásárlót vár Budapestre idén júniusban a lin...
Holdblog  |  2023. március 31. 11:59
HOLD After Hours. Összetett adásunkban lesznek ötéves hozamok, meg nem ötéves hozamok, nyafogó apuká...
Kiszámoló  |  2023. március 31. 11:05
Az Amazon oldalán vásárolni néha lutri, hiszen nem feltétlen tudod, hogy amit venni akarsz, az milye...
KonyhaKontrolling  |  2023. március 31. 07:55
Nemrég megkaptam az éves bónuszom, és azon gondolkoztam, hogy vajon megéri-e valami értelmes kamatoz...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?