5 °C Budapest

Megduplázódhat a nyugdíjas éveikben is dolgozók száma

2009. november 10. 15:32

A brit cégek közel negyede úgy vélekedik, hogy munkavállalóik a nyugdíjkorhatár elérése után is alkalmazásban kívánnak majd maradni a következő évtizedben, mivel egyre kevesebbe engedhetik meg maguknak a visszavonulást.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Körülbelül 1,8 millió ember fog tíz év múlva a nyugdíjkorhatár betöltése után is dolgozni Nagy-Britanniában, amely több mint duplája a jelenlegi 750 ezernek - derül ki a Prudential biztosító, 500 vállalatvezető véleményét összefoglaló kutatásából.

A trend főként a nagyobb cégeknél lesz megfigyelhető, legalábbis a nagyvállalatok megkérdezett vezetőinek kétötöde szerint.

Emellett a munkaerő költségeinek emelkedésére is számítanak a cégek, mivel az idősebb munkavállalók számára több juttatást kell majd nyújtaniuk, különféle biztosítások formájában.

Az elmúlt évben a pénzügyi vezetők hét százaléka számolt be az olyan munkavállalók számának emelkedéséről, akik nyugdíjazásuk helyett továbbalkalmazásukat kérték, rész-, vagy akár teljes munkaidőben is.

Ma már szinte minden munkavállalónak dönteni kell, hogy idejében elkezd gyűjteni nyugdíjas éveire, vagy kitolja az aktív éveit, máskülönben jóval alacsonyabb életszínvonallal lesz kénytelen beérni - tette hozzá az eredményekhez a Prudential egyik igazgatója a Financial Times számára.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 19. szerda
Sára, Márió
3. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?