20 °C Budapest

A britek 70 évre emelnék a nyugdíjkorhatárt

2009. augusztus 10. 13:32

A foglalkozási nyugdíjrendszerek és nyugdíjkezelők működését felügyelő szerv (Pensions Regulator) elnöke, David Norgrove szerint nem elképzelhetetlen, hogy Nagy-Britanniában 70 évre emeljék a nyugdíjkorhatárt, tekintve hogy az átlagéletkor egyre emelkedik, miközben az emberek egyre kevesebbet tesznek félre.

Norgrove szerint az a négy évvel ezelőtti tanulmány, ami akkor 68 évben jelölte meg a nyugdíjba lépés ideális alsó korhatárát, csak a kiindulópont, véleménye szerint még ennél is tovább kellene dolgozniuk az embereknek, hogy elegendő megtakarítást halmozzanak fel.

A brit nyugdíjügyi miniszter, Angela Eagle persze cáfolja a Norgrove jóslatait, állítása szerint a kormány tervei között nem szerepel további nyugdíjkorhatár emelés, legalábbis 68 év fölé. A miniszter asszony szerint a kormány már figyelembe vette a várható élettartam kitolódását, és persze ha a statisztikák változnak, igazodni fognak hozzá, de erre a jelenlegi generációnak nem kell számítani.

Itthon májusban fogadta el a kormány azt a törvényt, ami a korhatáremelés folyamatát születési évjáratokra vonatkozóan szabályozza, 62-65 évben állapítva meg az öregségi nyugdíjkorhatárt.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?