10 °C Budapest

2009-es nyugdíjszámok! Mit tartogat az idei év?

Pénzcentrum
2009. február 20. 10:00

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság tájékoztatót adott ki a nyugellátások és a baleseti járadék januári emeléséről, a 2009-ben megállapításra kerülő nyugellátások minimum összegeiről, valamint az idén esetékes korrekciós célú nyugdíjemelés mértékéről.

Idén január elsejétől a korábban megállapított öregségi nyugdíjak, a rokkantsági nyugdíjak, a baleseti rokkantsági nyugdíjak, az özvegyi és szülői nyugdíjak, az árvaellátások és a baleseti hozzátartozói nyugdíjak 3,1 %-kal emelkednek. Az öregségi nyugdíjakkal egy kalap alá tartozik a bányásznyugdíj, a korengedményes nyugdíj, a művészeti tevékenységet folytatók öregségi nyugdíja és a polgármesterek öregségi nyugdíja, közszolgálati járadéka.

A mezőgazdasági szövetkezeti öregségi, munkaképtelenségi és özvegyi járadékban, a mezőgazdasági szakszövetkezeti tagok növelt összegű öregségi, munkaképtelenségi és özvegyi járadékában, valamint a baleseti járadékban részesülők ellátásai szintén 3,1 %-os mértékben emelkednek. Aki saját jogú nyugdíjban és özvegyi nyugdíjban is részesül, mindkét ellátása 3,1 %-kal emelt összegben kerül folyósításra (olyan esetben, amikor a két ellátást együttfolyósítási összeghatárban folyósítják - mert ez az érintett számára kedvezőbb- akkor ez az összeghatár január 1-jétől 66.980 forintra emelkedik).

A nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások január hónapban nem emelkednek. A 2009-ben megállapításra kerülő öregségi teljes nyugdíj, a rokkantsági nyugdíj, a baleseti rokkantsági nyugdíj és az árvaellátás legkisebb összege 2009. január 1-jétől nem emelkedik.

A három évvel ezelőtt elkezdődött nyugdíjakat érintő korrekciós intézkedések fokozatosan megvalósuló végrehajtása keretében a 2009-ben esedékes emelésre január helyett csak szeptemberben kerül sor. Az ellátások emeléséről a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság hivatalból gondoskodik, az érintett nyugdíjasoknak nem kell külön kérelmet benyújtani.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 26. 12:38
A programmal kapcsolatban amiatt merülnek fel aggályok, hogy a kínai hatóságok és titkosszolgálatok...
Buxelliott  |  2023. március 26. 10:30
Gyakran olvasom a különböző topikokban, hogy a TA szerint ennyit ér a bankpapír, vagy a TA szerint m...
Holdblog  |  2023. március 26. 07:01
Baj van a bankokkal! Honnan tudod? Honnan tudnám?! De esik az árfolyamuk. De miért esik? Mert baj va...
Kasza Elliott-tal  |  2023. március 25. 20:39
A héten háromszor is jelentette az OTP, hogy saját részvényt vásárolt. Az árfolyam nagyot emelkedett...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?