9 °C Budapest

Újabb lábakat növesztett a Stabilitás Pénztárszövetség

Pénzcentrum
2008. június 12. 11:13

Hat új taggal bővült a hazai pénztári ágazat nagyobbik szövetsége, a Stabilitás Pénztárszövetség. A szakmai tömörüléshez ezúttal három magánnyugdíjpénztár, két egészségpénztár és egy önkéntes nyugdíjpénztár csatlakozott, így a szövetség tagjai által kezelt megtakarítások nagysága meghaladja az 1900 milliárd forintot, a pénztári ágazatban kezelt vagyon kétharmadát.

A pénztári ágazat két szövetsége közül ismét a Stabilitás tudott bővülésről beszámolni, és 2008 júniusától a szervezet a korábbi szereplők mellett tagjai között üdvözölheti a Premium Magánnyugdíjpénztárat, a Dimenzió Magánnyugdíjpénztárat, a K&H Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárat, a K&H Egészségpénztárat és a Generali Önkéntes Egészségpénztárat. A szövetség tagsága összességében már a pénztári piac mintegy kétharmadát fedi le a kezelt vagyon tekintetében.

A szövetség célja, hogy a pénzügyi piacok más meghatározó érdekképviseleti szerveihez - Bankszövetséghez, MABISZ-hoz, BAMOSZ-hoz - hasonlóan meghatározó szerepet játsszon a piacon. A kisebb pénztárak, egészségpénztárak csatlakozásával újra kellett gondolni a szövetség működését, és ezentúl ezek a vélemények is hangsúlyossá válnak - mondta el Nagy Caba, a Stabilitás elnöke. A szövetséghez korábban főtitkári pozícióban csatlakozott Juhász Istvánné is, aki korábban a PSZÁF főigazgató-helyetteseként vett részt a pénztári ágazatot érintő szabályozási kérdésekben. A legfontosabb kérdésekben, a szervezeti struktúra és a hamarosan induló járadékszolgáltatás ügyében hangsúlyosan szeretne a szövetség fellépni - mondta el Nagy Csaba.

A Premium Magánnyugdíjpénztár az AXA-hoz tartozó, de elkülönülten, sajátos befektetési politikával működő magánnyugdíjpénztár - mondta el Bangáné Jarecsni Rita, a Premium Magánnyugdíjpénztár ügyvezetője. A pénztár célja, hogy a magánnyugdíjpénztári ágazat átlagához képest kifejezetten magas részvénykitettséggel magasabb kockázatot vállaljon, így elsősorban a fiatalabb tagok számára nyújt megoldást a nyugdíjmegtakarítások terén.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A 2003-ban alakult K&H Medicina Egészségpénztár vagyona mára meghaladja a 3 milliárd forintot, így az egészségpénztári piac egyik meghatározó szereplője - mutatott rá Lenkei Beatrix az egészségpénztár és a K&H nyugdíjpénztárak vezetője. Puszta Anna, a Dimenzió Magánnyugdíjpénztár vezetője elmondta, hogy a pénztár 1997-ben az elsők között alakult, és a hosszú távú teljesítmények tekintetében is a dobogón tudhatja magát. Még nagyobb, több mint 32 ezer fős tagságot tudhat magáénak a Generali Önkéntes Egészségpénztár - mondta el Tornyos Csaba, a pénztár vezetője.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. április 20. 06:03
A Bitcoin talán egyetlen nagy, saját sztorija, és a kriptovilág egyik legfontosabb eseménye játszódo...
MEDIA1  |  2024. április 19. 16:26
Megvan, mennyibe kerül majd az HBO Maxot, a discovery+ szolgáltatást és az Eurosportot egyesítő stre...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm