-4 °C Budapest

A legdrágább úti célok karácsonyra: hova menjen, akinek sok pénze van...

Pénzcentrum
2007. december 21. 11:00

Sokan vannak úgy, hogy a karácsonyt inkább síeléssel szeretik tölteni, vagy egy meleg tengerparton, vagy esetleg városnézéssel. A mai világban minden lehetséges, úgyhogy most megmutatjuk, hogy melyek a legdrágább helyszínek egy karácsonyi vakációra...

Moszkva

Már eljutni sem egy olcsó mulatság ha Moszkva mellett döntünk. Bár ha a pénz úgysem számít, akkor nem lényeges az 1 000 dollár (177 ezer forint), amibe az út kerül (Magyarországról 50-60 ezer forintért már el lehet utazni), és az a napi 800 dollár (141,6 ezer forint), vagy még annál is több, amelyet egy luxushotelben eltöltött éjszakáért fizethetünk. Az étkezési lehetőségeket tekintve egy alkohol nélkül elfogyasztott ebéd közel 200 dollárt (35,4 ezer forint) kóstál két főre.

A korábbi szürke, koszos várossal ellentétben ma már ez egy feltűnő helyszín, ahol az embereknek rengeteg pénzük van, és sokkal több a luxus lehetősége, ami korábban nem létezett.

London

A dollár árfolyamának gyengesége miatt most lehet, hogy London nem is olyan drága, bár a repülőút még így is közel 700 dollárba (123,9 ezer forint) kerül Amerikából (itthonról ez azért lényegesen olcsóbb), ennek ellenére még mindig csak azoknak ajánlott az odautazás, akik két kézzel szeretnék szórni a pénzt.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Maldív-szigetek

Az első nehézség a szigetekre történő utazásnál az, hogy csak kevés országból van közvetlen járat. Így már az átszállás, és a várakozási idő miatt is hosszú az odavezető út. De talán pont a távolság, és a fehér homok teszi ennyire ellenállhatatlanná és exkluzívvá ezt a helyet, és a szállás is mindennek elmondható, csak éppen hagyományosnak nem.

Arról nem is beszélve, hogy kimondottan sok luxusingatlannal rendelkeznek, amit a gazdag turisták előszeretettel vesznek igénybe. Az utazás költségei mellett további összeget kell kifizetni ha egy másik szigeten szeretnénk nyaralni, mint ahova a repülőnk leszállt, a szoba árak pedig 700 dollártól (123,9 ezer forint) fölfelé kezdődnek éjszakánként...

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. január 29. 15:51
Egy, a magyar miniszterelnökkel folytatott sajtóbeszélgetésen résztvevő német újságíró megírta, hogy...
Bankmonitor  |  2023. január 29. 12:20
A jelen gazdasági helyzet nem éppen könnyű terep. Legyen szó bármilyen élethelyzetről, mindenkinek é...
Holdblog  |  2023. január 28. 06:32
Az Európai Unió turisztikai ipara kezd visszatérni a koronavírus-járvány előtti csúcsidőszak szintje...
KonyhaKontrolling  |  2023. január 27. 07:55
Kezdő befektetői körökben az egyik sztár stratégia az osztalékportfólió, online csoportokban már-már...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?