7 °C Budapest

Kaland, kihívás: irány Európa lakókocsival!

Pénzcentrum
2006. szeptember 5. 14:00

Szeretnéd bejárni Európát a barátaiddal vagy a családoddal, de nincsenek rá millióid? Itt egy olyan lehetőség, amely többféle megoldást kínál számodra. A főszezon elmúlt ugyan, de az őszi illetve téli kikapcsolódás egyik nagyon kellemes formája a lakókocsis nyaralás, amely többféle módon valósítható meg.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.Az első esetben itthon bérelheted a lakókocsit és a kívánt úticél egyik kempingjében letáborozol vele, a másik verzió szerint a kiszemelt helyen úgynevezett telepített lakókocsit bérelsz.

A kölcsönzés feltételeiről általában elmondható, tehát ami egyaránt vonatkozik magánszemély, egyéni vállalkozó illetve társas vállalkozásra is: érvényes személyi igazolvánnyal kell rendelkezni, minimum 2 éves vezetői engedély szükséges, 60 napnál nem régebbi közüzemi számla illetve társas vállalkozásnál cégkivonat és adószám vagy adóazonosító jel.

Az alapfelszereltség mindegyik lakókocsiban hűtőszekrény, gáztűzhely, fűtés, elősátor és az autók 4-5 fő befogadására képesek. A további eszközök árai a bérbeadó helytől függően változnak, erről a honlapokon részletesen lehet tájékozódni.

Az összeg függ a lakókocsi típusától, a bérlés időtartamától és a csoport létszámától. A feltüntetett cégek közül a legszélesebb választékkal (80 db-os állomány) a Szavatol Kft. rendelkezik, míg a Karaván Centrum Bt. honlapján rengeteg kedvezmény, akciós ajánlat van és téli ajánlattal találkozhatsz akár külföldre is 2007 február 3-10.-ig előre.

Szinte egész Európában kedvedre válogathatsz a kempingek között, a legnagyobb választékkal Franciaország és Horvátország rendelkezik, de Dánia és Finnország esetén is 4-5 kempingkínálat vár rád. A díjak 5-10 €/éj/lakókocsi között mozognak.

A telepített lakókocsis "nyaralással" kapcsolatban az őszi-téli hónapokra az utazási irodák a mediterrán országokat ajánlják elsősorban a kellemes klíma miatt.

A táblázatban feltüntetett árak í főszezonra vonatkoznak! A szeptember közepi-végi ajánlatok 20-25%-kal kedvezőbbek, mint például Makarskai Riviéra esetében online foglalás lehetséges és az ajánlatok közül szeptember 16 és 23-a között 35,000 Ft/10 nap/5 fő esetén még 2 szabad kocsi várja a pihenni vágyókat.

A teljesség igénye nélkül kiemelnénk a horvát tengerpart egyik legszebb helyét, Rovinjt, ahol a Valdaliso kempingben találhatók telepített, bérelhető lakókocsik. Mindegyik lakóhely 5 személyes. Az alapfelszereltséghez tartozik a hűtőszekrény, gáztűzhely, berendezett konyha (edények, evőeszközök, poharak, stb.), fűtés, mosdófülke, WC, elősátor (étkezőasztallal és székekkel), tévé, műholdvevő.

A bérleti díj 6500 Ft/nap, + a kemping ára, + üdülőhelyi illeték. Csak a kempinget és az üdülőhelyi illetéket kell a helyszínen fizetni. Magyarul beszélő helyszíni megbízott segíti a bérlőket.

Az igénybe vehető kedvezmények a kempingenként különböznek. Van olyan hely, ahol a gyermekek az életkoruk függvényében 30-100 %-os kedvezményt kapnak és van ahol a kedvezmény a létszámhoz kötött.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 2. csütörtök
Melinda, Vivien
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?