12 °C Budapest

Kelendő a luxus Magyarországon: az igazán nagy márkákat nem is ismerjük?

Pénzcentrum
2007. augusztus 21. 08:45

Luxusmárkát eladni kihívás, ez a kategória ugyanis nem egy természetesen felébredő igény kielégítését célozza meg. A cégek az akadályok leküzdésére előszeretettel választanak exkluzív környezetet, ráadásul egyre többen jelennek meg hazánkban - írja a Napi.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A luxuscikkek árusítására a budapesti belváros Vörösmarty tér felé eső része vagy az Andrássy út tűnik a legmegfelelőbbnek. A magyar piacon elsőként, 2005-ben megjelenő úri szabó, Ermenegildo Zegna tapasztalatai szerint az Andrássy út elején található üzletben a vásárlók mintegy 85%-át a magyarok teszik ki.

Egybevág a nemzetközi tapasztalatokkal, hogy ha valahol megjelenik egy híres luxusmárka, az maga után vonzza a többieket: 2006 áprilisában meg is érkezett az Operaház mellé a Louis Vuitton, ősszel pedig egy patinás budai villában megnyílt a World of Luxury. Utóbbi egyedi koncepciót választott: a villa egy-egy szobájában külön-külön mutatják be a Wellendorff ékszereket, a Jaquet Droz órákat, a Robbe & Berking ezüst evőeszközöket, a Fürstenberg és Sieger porcelánokat és a Bogner ruhákat.

A tapasztalatok szerint hazánkban elsősorban a középkategóriás termékek a népszerűek: az Omega órák, a Max Mara vagy a Hugo Boss ruházat, a valódi felső kategóriás luxusmárkák, a Wellendorff vagy a Salvatore Ferragamo egyelőre kevésbé ismertek. A World of Luxury esetében a vásárlók többsége ugyan magyar, értékben azonban a külföldiek viszik a prímet.

Hazánkban a legfiatalabb luxusmárka az Escada, mely mindössze fél éve jelent meg, a forgalmat illetően azonban a várakozásokat felülmúlva teljesített eddig.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 28. 12:00