7 °C Budapest

Luxus részvényportfólió az Aviva-tól - a Harley Davidson és a Ferrari se hiányozhat

Pénzcentrum
2007. március 19. 14:29

Csillogás, pompa, exkluzivitás. A luxustermékek piaca rendkívül vonzó befektetési célponttá vált, hiszen a szakemberek véleménye szerint óriási növekedési potenciált tartogat. A stabil nyugat-európai és amerikai luxustermékeket vásárlók köréhez folyamatosan csatlakoznak a feltörekvő piacok újmilliomos rétegei is Oroszországból, Kínából, Indiából. Az Aviva Életbiztosító lehetővé teszi, hogy ügyfelei is részesei legyenek a luxuscikkek világának, amelynek méretét 80-100 milliárd dollárosra becsülik a szakemberek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Aviva Luxus Részvényportfólióját a Credit Suisse Asset Management alapkezelő menedzseli, mely diverzifikációs céllal több mint 10 országban, 100 társaságba fektet be, hogy növelje a befektetés biztonságát. A Luxus Részvényportfólión keresztül bárki részesedést szerezhet a Harley Davidson, a Cristian Dior vagy akár a Ferrari birodalomban. A portfólió 53%-át a következő tíz, világszerte ismert topvállalat alkotja: LVMH Moët Henessy - Louis Vuitton, Richemont, Clarins, Tod's, Bulgari, Hermés, Hilton Hotels, Porsche, Christian Dior, Polo Ralph Lauren.

A portfólió stratégiája elsősorban a gyarapodó számú és tehetős tömegek által generált luxusszektorok növekedési ütemének kihasználása. Az iparágon belüli nyereség rendkívül magas, hiszen a legnagyobb luxusmárkák magas árakat szabnak. A szektoron belüli verseny alapja a design, a minőség, a márkák presztízse és nem az árazás.

Az Aviva a magas kockázatvállalási hajlandósággal rendelkező ügyfeleinek ajánlja a Luxus Részvényportfóliót.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06