18 °C Budapest

Bankválasztás okosan: amire nem is gondoltál volna...

Pénzcentrum
2007. július 6. 13:00

Éveken át tartotta magát az az elképzelés a világ nagybankjai körében, hogy az internetes csatornára kell fókuszálni, hiszen az ügyfelek egyre inkább igénylik a kényelmesebb, olcsóbb ügyintézést. A Deloitte "Winning With Branches" című jelentése azonban rávilágít arra, hogy a bankfiókok uralmának még korántsincs vége.

A britek körében végzett kutatás szerint a szigetországi felnőtteknek ma több mint egyharmada intézi bankügyeit túlnyomórészt online, 59% azonban véletlenül sem választana olyan bankot, melynek fizikailag is létező fiókját sehol nem láthatja.

A Deloitte jelentése kiemeli, hogy az Egyesült Királyság 13 ezer bankfiókja évente több mint 3 milliárd font profitot termel a bankoknak. Az anyag szerint a brit bankoknak mintegy 5 évük van arra, hogy fiókjaikat átalakítva, tetszetősebbé téve ügyfelet nyerjenek maguknak, mielőtt valóban a virtuális kapcsolatok dominálnak majd.

A tanácsadócég becslése szerint a bankfiókok évente 13,7 milliárd fontos bevételt generálnak 10,5 milliárdos költségek mellett. Az utóbbi tétel jelentős hányadát természetesen a fix költségek teszik ki, a bevételek növelése is jelentősen javíthatná a fiókok jövedelmezőségét.

Az elemzés szerint a fiókok által termelt bevétel 10%-os emelése a bankfiókok jövedelmezőségét mintegy 40%-kal is javíthatja.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Egyesült Királyság fejlett bankpiacán az ügyfelek a tapasztalatok szerint egyre árérzékenyebbek és egyre kevésbé bankhűek, a pénzintézeteknek ezért a verseny fókuszát az árról a minőségre kellene áthelyezniük.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 21. 09:59
2009-ben a pénzügyi világégéskor találták ki a jegybankok (először a mindig bátrabb Fed), hogy a kam...
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24