Bankválasztás okosan: amire nem is gondoltál volna...

Pénzcentrum
2007. július 6. 13:00

Éveken át tartotta magát az az elképzelés a világ nagybankjai körében, hogy az internetes csatornára kell fókuszálni, hiszen az ügyfelek egyre inkább igénylik a kényelmesebb, olcsóbb ügyintézést. A Deloitte "Winning With Branches" című jelentése azonban rávilágít arra, hogy a bankfiókok uralmának még korántsincs vége.

A britek körében végzett kutatás szerint a szigetországi felnőtteknek ma több mint egyharmada intézi bankügyeit túlnyomórészt online, 59% azonban véletlenül sem választana olyan bankot, melynek fizikailag is létező fiókját sehol nem láthatja.

A Deloitte jelentése kiemeli, hogy az Egyesült Királyság 13 ezer bankfiókja évente több mint 3 milliárd font profitot termel a bankoknak. Az anyag szerint a brit bankoknak mintegy 5 évük van arra, hogy fiókjaikat átalakítva, tetszetősebbé téve ügyfelet nyerjenek maguknak, mielőtt valóban a virtuális kapcsolatok dominálnak majd.

A tanácsadócég becslése szerint a bankfiókok évente 13,7 milliárd fontos bevételt generálnak 10,5 milliárdos költségek mellett. Az utóbbi tétel jelentős hányadát természetesen a fix költségek teszik ki, a bevételek növelése is jelentősen javíthatná a fiókok jövedelmezőségét.

Az elemzés szerint a fiókok által termelt bevétel 10%-os emelése a bankfiókok jövedelmezőségét mintegy 40%-kal is javíthatja.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Egyesült Királyság fejlett bankpiacán az ügyfelek a tapasztalatok szerint egyre árérzékenyebbek és egyre kevésbé bankhűek, a pénzintézeteknek ezért a verseny fókuszát az árról a minőségre kellene áthelyezniük.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16