24 °C Budapest

Bankválasztás okosan: amire nem is gondoltál volna...

Pénzcentrum
2007. július 6. 13:00

Éveken át tartotta magát az az elképzelés a világ nagybankjai körében, hogy az internetes csatornára kell fókuszálni, hiszen az ügyfelek egyre inkább igénylik a kényelmesebb, olcsóbb ügyintézést. A Deloitte "Winning With Branches" című jelentése azonban rávilágít arra, hogy a bankfiókok uralmának még korántsincs vége.

A britek körében végzett kutatás szerint a szigetországi felnőtteknek ma több mint egyharmada intézi bankügyeit túlnyomórészt online, 59% azonban véletlenül sem választana olyan bankot, melynek fizikailag is létező fiókját sehol nem láthatja.

A Deloitte jelentése kiemeli, hogy az Egyesült Királyság 13 ezer bankfiókja évente több mint 3 milliárd font profitot termel a bankoknak. Az anyag szerint a brit bankoknak mintegy 5 évük van arra, hogy fiókjaikat átalakítva, tetszetősebbé téve ügyfelet nyerjenek maguknak, mielőtt valóban a virtuális kapcsolatok dominálnak majd.

A tanácsadócég becslése szerint a bankfiókok évente 13,7 milliárd fontos bevételt generálnak 10,5 milliárdos költségek mellett. Az utóbbi tétel jelentős hányadát természetesen a fix költségek teszik ki, a bevételek növelése is jelentősen javíthatná a fiókok jövedelmezőségét.

Az elemzés szerint a fiókok által termelt bevétel 10%-os emelése a bankfiókok jövedelmezőségét mintegy 40%-kal is javíthatja.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Egyesült Királyság fejlett bankpiacán az ügyfelek a tapasztalatok szerint egyre árérzékenyebbek és egyre kevésbé bankhűek, a pénzintézeteknek ezért a verseny fókuszát az árról a minőségre kellene áthelyezniük.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 13. 10:39
A kormánypárti Metropol egy 2023 augusztusi cikkében több valótlanságot állított a főváros gazdálkod...
Holdblog  |  2024. április 13. 06:40
Az európai áramtermelés közel fele származott tavaly megújuló forrásból. Ez az arány az évtized végé...
Bankmonitor  |  2024. április 12. 17:00
A napokban bejelentették az új lakásfelújítási támogatási programot, számos fontos részlet látott na...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 12. 16:01
Megnéztem azokat a cégeket az áprilisi Top10-ből, amiket még nem elemeztem, hála a roic.ai-s adatokn...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 13. szombat
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem