Új kártyaszabvány, erősebb biztonsági előírások

Pénzcentrum
2007. július 2. 12:49

Sorozatos formátumváltás előtt állnak a világ legnagyobb bankkártya cégei. Amellett, hogy minden korábbinál erősebb biztonsági előírásokat vezetnek be a meglevő kártyatársaságok, az elkövetkező néhány évben egy új nemzetközi standard jön létre az EURO zóna bankkártya feldolgozásában. Az egységes szabványok kidolgozásában nem csak a tagbankok, hanem a Visa és a MasterCard, valamint két nagy európai kártya szolgáltató, a Berlin Group és az Eufiserv is részt vesz.

Az EURO zóna kártyakibocsátóinak és a kártyacégeknek az elkövetkező években csatlakozniuk kell az új SCF (SEPA Cards Framework) szabványokon alapuló eljárásokhoz és adatformátumokhoz. Az új authorizációs formátum egyrészt megkönnyíti a kontinenseken átívelő kártyahasználatot, másrészt lehetővé teszi a nem Visa/MC kibocsátású kártyák nemzetközi elfogadtatását is − hangzott el a Polygon Informatikai Kft. június 27-i Arksys szakmai napján. A rendezvényen számos bank és egyéb, kártyarendszereket üzemeltető cég képviseltette magát.

A szabványosítás úgy tűnik világjelenség, ugyanis a MasterCard is egységesíti rendszerét. Megszűnik a MasterCard külön szabványa Európára és Amerikára, marad az amerikai szabvány.

Az esemény vendégelőadója, az Euronet képviseletében megjelent Kathy Hatcher részletezte az átállásra vonatkozó határidőket. E szerint a már most előkészítés alatt álló folyamat eredményeként minden jelenlegi kibocsátó és kártyarendszer üzemeltető végrehajtja a migrációt a MasterCard új, egyesített interfészformátumára 2009. december 31-ig.

A formátumváltozás egységesítése után egy ideig még használható lesz a régi mágnescsíkos kártya, ám 2010 után a SEPA előírások miatt, többségben lesznek az újabb, csipalapú és a jövőben várható contactless kártyák.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A formátumváltás és egységesítés jelentős előrelépés lesz mind a kártyák nemzetközi elfogadása, mind pedig a biztonság területén, miközben megnyitja a kapukat az olyan feltörekvő kártyafeldolgozó rendszerek számára, mint a Berlin Group, vagy az Eufiserv.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 23. 20:00
A magyar reklámipar egyik legendájáról, a négy évvel ezelőtt elhunyt Sas István reklámfilmesről, rek...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Összkép  |  2022. május 23. 14:31
Hét éves lett az Összkép. Ez volt az az év, ilyenkor még volt COVID, de már túlléptünk a karanténon...
Holdblog  |  2022. május 23. 12:12
Az orosz-ukrán háború nyomán fellépő nyugati szankciók hatására rövid távon jelentősen romlottak az...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?