18 °C Budapest

Nincs egyetértés a nyugdíjról

Pénzcentrum
2007. április 20. 16:00

Két közelmúltbeli kutatás alapján is elmondható, hogy rengeteg házaspár egyáltalán nem vitatja meg azt, hogy milyen nyugdíj-megtakarításra volna szükségük.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Fidelity Investments online kérdőívét 503, 43-70 éves házaspár töltötte ki. A válaszok rámutattak, a házaspárok közel 30 százaléka eltérő választ adott arra vonatkozóan, hogy mikor mennek majd nyugdíjba, milyen életstílust szeretnének fenntartani a nyugdíjas évek során, illetve vállalnak-e majd munkát ez alatt az időszak alatt.

Néhány házastárs még abban sem értett egyet, hogy igénybe veszik-e valamilyen pénzügyi tervező segítségét, a válaszadók 22 százalékában adtak erre különböző választ a házastársak.

A Mainstay Investments szintén internetes kérdőívére (1512 fő, 27 és 83 közötti házaspár) adott válaszok alapján a férjezett hölgyek 81 százaléka válaszolt úgy, hogy megosztják a pénzügyekkel kapcsolatos döntéseiket társaikkal, míg a nős férfiak mindössze 44 százaléka vélekedett hasonlóan.

A Fidelity-kérdőív eredményei szerint a párok 41 százaléka adott eltérő választ arra a kérdésre, hogy nyugdíjazás után vállal-e valamelyikük, vagy akár mindkettőjük valamilyen munkát.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?