Meredeken emelkedő bankköltségek - Csak egy módon úszhatod meg...

Pénzcentrum
2007. január 23. 09:15

Nem újdonság, hogy a bankadó megjelenése óta a pénzintézetek jelentősen emelték díjaikat és jutalékaikat, egyes számokat látva azonban mindenkinek érdemes elgondolkodnia a világhálón történő bankoláson.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Napi számításai szerint az idei díjváltozást is figyelembe véve az OTP Banknál az aktív számlahasználók költségei két év alatt csaknem 30%-kal emelkedtek, ezzel a növekedési ütemmel azonban korántsem a legnagyobb hazai bank áll az élen.

A havonta 2 saját ATM-ből történő kisebb összegű pénzfelvételt, bankon belüli 50 ezer forintos hiteltörlesztést, 3 közüzemi megbízást, valamint 20 ezer forintos bankon kívüli átutalást és kártyahasználatot tartalmazó modell alapján az Erste mintegy 15%-kal emelte árait.

Drágulásban egyértelműen a Budapest Bank nyert: a csaknem 50%-os emelést nem lehetett überelni, igaz a Raiffeisen is 40% feletti értéket produkált. Ritkaságszámba megy, hogy a HVB nem emelt.

Az összehasonlítással kapcsolatban mindenképpen ki kell emelni, hogy a horrorisztikusnak tűnő számok a hagyományos ügyintézésre vonatkoznak, a legtöbb bank azonban az internet felé igyekszik terelni ügyfeleit, az online számlacsomagok pedig lényegesen olcsóbbak lehetnek. Azoknak is megéri tehát elgondolkodni a netes bankoláson, akik kezdetben ódzkodtak ettől a lehetőségtől...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?