Éjszakáznak a bankok? - Jöhet a rendkívüli nyitva tartás...

Pénzcentrum
2006. augusztus 21. 10:00

A hazai pénzintézetek jelentős része fontolgatja, hogy a kamatadó bevezetése előtti tetemes forgalomnövekedés miatt meghosszabbítja nyitva tartását.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A hazai pénzintézetek jelentős része fontolgatja, hogy a kamatadó bevezetése előtti tetemes forgalomnövekedés miatt meghosszabbítja nyitva tartását - írja a Napi.

Az OTP Bank, a Raiffeisen és a Budapest Bank az elkövetkező napok adatai alapján, míg a CIB már hétfőn dönt arról, hogy meghosszabbított nyitva tartással várja-e ügyfeleit. Az már biztos, hogy az Erste Banknál, és a K&H-nál munkaidőn túl is várják a betételhelyezőket, sőt a K&H azt tervezi, hogy ha a roham folytatódik, néhány fiókját augusztus 26-án (szombaton) is kinyitja.

A megnövekedett forgalom legnagyobb nyertese a CIB Bank, amelynek ügyfélköre az elmúlt két hétben 65 százalékkal bővült. De nem csupán a CIB profitált az akciós termékekből: az MKB Bank főosztályvezetője szerint hétről hétre 25-35 százalékkal nő az akciós betétekben fekvő betétállomány, amellyel a bank túlteljesíttette azon tervét, hogy augusztus 31-ig, 30-40 milliárd forint friss forrást vonjanak be. Katona József, a Raiffeisen vezérigazgató-helyettese is jelentős, 15-20 milliárd forintos forrásnövekedést vár az akciós időszaktól.

A kamatadó a betétek szerkezetében is változásokat hozott, a lakosság egyre inkább a hosszú lejáratú elhelyezések iránt érdeklődik. Míg korábban a 6, 12 hónapos futamidejű betétek aránya 4-5 százalék volt, mára 20 százalékra növekedett. Mind a Raiffesennél, mind az OTB Banknál a 12 hónapos betét a legkeresettebb, de nagy az érdeklődés a CIB bank 18 hónapos Marathon elnevezésű betétje és az OTP jelzáloglevelei iránt, amellyel akár még 10 évig is elkerülhető a kamatadó fizetése.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?