27 °C Budapest

Sikeres múlt , reményteljes jövő - a Fundamenta tervei

Pénzcentrum
2006. május 4. 10:30

Kirobbanó formában van a Fundamenta-Lakáskassza. A sikeres tavalyi év után az idén is merész terveket szövöget a menedzsment. A kiváló eredmények az egyre bővülő értékesítési csatornáknak köszönhető - mondta Gergely Károly elnök-vezérigazgató.

A Fundamenta-Lakáskassza Lakás-Takarékpénztár a múlt évi 162 milliárdról 190 milliárd forintra kívánja növelni az idén az új szerződések értékét - mondta Gergely Károly elnök-vezérigazgató. A Fundamenta múlt év végén összesen 440 ezer szerződést kezelt, 543,5 milliárd forint összegben. A szerződéses összeg - ebben a megtakarítás, az állami támogatás és a hitel is szerepel - növekedése az elmúlt évben 14,5 százalékot tett ki, és elérte a 162 milliárd forintot. Az új szerződések száma csaknem 28 ezer volt.

A betétállomány nagysága - amit a pénztár befektet - 82,6 milliárd forintot tett ki március végén. A pénztár múlt évi adózás előtti eredménye 331 milliárd forint volt, több mint duplája a 2005. évinek. A 280 milliárd forintos adózott eredmény viszont csaknem háromszorosa az egy évvel korábbinak.

A többrétegű és gyorsan bővülő értékesítési csatornákkal magyarázta az elért eredményeket szerdán Gergely Károly, a lakás-takarékpénztár elnök-vezérigazatója. A pénztár ugyanis saját, mintegy 110 tagú személyibankár-hálózatával jelentős méretű hálózatot üzemeltető kereskedelmi bank, biztosító és takarékszövetkezet, valamint a Magyar Posta segítségével értékesíti szerződéseit és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokat.

Az elnök felhívta a figyelmet arra, hogy április 3. óta az interneten akár 10 perc alatt is meg lehet kötni a Fundamenta lakás-takarékpénztári szerződéséit. A szerződéskötés a Fundamenta és a T-Online által közösen üzemeltetett "[origo] lakáskassza" néven elérhető internetes oldalon lehetséges. Az indulás után már meg is született az első nyolc szerződés.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az internetes oldalon jelenleg mind a négy Fundamenta-termék elérhető, a Gyors, a Rövid, a Normál és a szabad felhasználási céllal is köthető úgynevezett Hosszú módozat. A termékek befektetési szempontból is előnyösek, mert a magas állami támogatás és a Fundamenta által fizetett kamat jó hozamot biztosítanak a befizetésekre.

Más interneten keresztül értékesített szolgáltatástól eltérően a Fundamenta szerződéseinél még személyazonosításra sem kell a bankfiókba bemenni. A kitöltött és kinyomtatott szerződést előre egyeztetett időpontban - díjmentesen - futárral juttatjuk el a megadott címre. Ekkor történik meg a szerződés aláírása.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. június 27. 18:52
Egy online reklámkampány hatékonyságának kétharmada a kreatív anyag(ok)on múlik – vallja a Teads Stu...
Kiszámoló  |  2022. június 27. 13:56
Ezt is elértük, ma már 404,7 forintot kellett adni egy euróért. Ezek után izgatottan várjuk, hogy ho...
Holdblog  |  2022. június 26. 07:05
Remélem, előző videómban sikerült elmagyarázni, hogy miért kerültek az infláció megjelenésével ...
KonyhaKontrolling  |  2022. június 24. 07:10
A kriptopiac jelenlegi teljesítménye miatt a bejegyzés nem érkezik jó időben, de most jutottam oda,...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?