Milliókat kereshet új munkahelyén a magyar rádiók legendás műsorvezetője

Pénzcentrum
2017. október 7. 16:09

A magánéletében és a karrierjében egyszerre történik nagy változás: a népszerű rádiós műsorvezető, Cooky hamarosan apa lesz, és közben még szakmát is vált, egy európai légitársaság pilótája lesz.

Cooky először DJ-ként, majd rádiós műsorvezetőként épített nagy karriert Magyarországon, de már több tévés munka során is bizonyított. Újabb álmát valósította meg azzal, hogy pilótaengedélyt is szerzett, ráadásul nem csak a papírok számát gyarapította, hanem frissen szerzett szakmájában is helyezkedett el. Közben hamarosan apai örömök elé is néz, a karrier és a munka összehangolásával azonban szerinte nem lesz problémája.

Egy férfi feladata, hogy mindent megadjon a családjának, és ezért sokat dolgozzon. Azt nem tudom, hogy ezt pilótaként vagy a médiában való munkámmal tudom majd megteremteni. A hiedelmekkel ellentétben pilótaként sem leszek többet távol a családtól. Egy európai légitársaságnál fogok dolgozni, ami azt jelenti, hogy minden este otthon leszek"

- mondta a Storynak Cooky.

Bármelyik karriert is választja végül a francia származású műsorvezető, a jó fizetés garantált. Hogy pontosan mennyit keresett a médiában, nem lehet tudni, de több alkalommal engedett már bepillantást a magánéltébe, abba, hogy magas színvonalon él. A pilótasággal fizetés terén sem fogott mellé, itt is milliós bérekre számíthat.

Idén részletesen foglalkoztunk azzal, milyen végzettség szükséges ahhoz, hogy valaki pilóta lehessen, és mekkora pénzeket lehet megkeresni ezen a területen. Több légitársaságot is megkérdeztünk a bérezésről. A válaszok alapján a Lufthansánál egy elsőtiszt belépő szintű alapfizetése mintegy évi 55 000 euró (17 millió forint), amely az egyéb juttatásokkal évi 73 000 eurót (22,6 millió forint) tesz ki, illetve 5000 eurós költségtérítés társul hozzá (tehát összesen évi 23 millió 870 ezer forint).

A legmagasabb fokozatban dolgozó - jellemzően az ötvenes évei közepén járó - pilóta 193 000 euró (59 millió 830 ezer forint) alapfizetést kap, amely egy egyéb juttatásokkal évi 255 500 eurót (79 millió 205 ezer forint) tesz ki, ehhez társul az 5000 eurós költségtérítés (tehát ez összesen 80 millió 755 ezer forint). A nyugdíj előtti, úgynevezett átmeneti időszakban (58-62 életév között) egy pilótának évi 124 000 euró (38 millió 440 ezer forint) a fizetése.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
A Ryanair pilótái akár évi 170 000 eurót (52 millió 700 ezer forint, ez havonta majd 4,4 millió forint) kereshetnek és kevesebb, mint heti 18 órát repülnek 5 munkanapos/4 szabadnapos beosztásban (minden héten dupla hosszú hétvége), éves fizetésemeléssel és összehasonlíthatatlan munkahelyi biztonsággal. Az alkalmazottaink nemzetiségét nem tesszük közzé, de a Ryanairnek összességében több mint 40 különböző nemzetiségű alkalmazott van Európa-szerte"

- mondta Robin Kiely, a Ryanair sajtószóvivője.

A Wizz Air pilótáinak fizetését rendszeresen összemérik a piaci benchmarkokkal, és biztosítják, hogy versenyképes csomagot tudjanak ajánlani. A teljes fizetés függ a pilóta ott eltöltött éveinek számától és az adott hónapban repült időtől is (pontos számokat nem közöltek).

Azt nem lehet tudni, hogy Cooky melyik légitársasághoz szegődött, az viszont borítékolható, hogy anyagi szempontból nem hoz majd neki jelentős visszaesés a karrierváltás.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm