2019. július 22. hétfő Magdolna
HR Centrum

Azért ez erős: ennyit keresnek a melósok a pesti autómosókban


Ma már nemcsak jól képzett szakemberekből, hanem betanított munkásokból is óriási a hiány - mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy autómosóként is meg lehet keresni a minimálbér többszörösét.

Nem csillapodik az óriási hazai munkaerőhiány, és már nem csak szakemberekből, hanem betanított munkást is egyre nehezebb találni - éppen ezért a munkaadók megpróbálják kiemelkedően magas bérekkel átcsábítani a munkaerőt más területekről. 

Legutóbb egy autómosó hirdetésébe botlottunk bele a Szárnyas Fejvadász Facebook oldalán, melyben megbízható munkatársakat keresnek egy budapesti telephelyre, akár hölgyeket is. A szöveg szerint új kollégák számára majdnem mindig van szabad hely, mivel sokan nem bírják a fizikai munkát.

A fizetés nettó 260 és 290 ezer forint között mozog, az első két hónapban kéthetente, utána havonta jár, de aki igényli, annak minden nap kaphat 2 ezer forint előleget. Ezen kívül az éjszakás műszakos dolgozónakakár szállást is tudnak biztosítani. "A kiírt összeg valós, nem áll szándékunkban bárkit is megvezetni de ellenben nem tagadjuk, hogy fizikai munkáról van szó!" - zárják a hirdetés.

Biztos, hogy jó az irány?

Hogy célravezető-e a bérek folyamatos emelése, nagy kérdés. Tűzoltásra, azaz a munkaerő gyors megszerzésére talán alkalmas, de hosszú távú megtartáshoz ennél több kell.

Endrei-Kiss Judit, a Telenor Magyarország Zrt. HR vezérigazgató-helyettese a Pénzcentrumnak adott interjúba azt mondta, magas fizetéseknél több kell: "Nyilván versenyképesnek kell lenni, de egy bizonyos szint felett az, hogy milyen csapathoz csatlakozom, milyen a munkakörnyezet, amelyben dolgozom, hogyan kapcsolódnak az emberek egymáshoz, van-e képzési lehetőségem, milyen hangnemben beszélgetünk egymással: mindez napról napra egyre fontosabb."

JÓL JÖNNE 800 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 800 ezres forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 17 775 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen nyújtja (THM 13,41%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 18 198 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, az OTP, valamint a CIB konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
laskainelli
2019. 07. 19. 22:04
7 gyakorlat, ami erősíti a párkapcsolatot

A párkapcsolatokban vannak közeledési és távolodási szakaszok. A távolodási szakaszban az egyének...

legacykft
2019. 07. 19. 09:00
Játszmatársam mondd, akarsz-e lenni?

Hogy mi a játszma? Kommunikációs aknamező, ahol – ha nem vagy elég éber – könnyen ráléphetsz...

vezetoi-coaching
2019. 07. 17. 23:36
Ja... megvan...

8 év kellett hozzá, pedig az eleje óta mondták a kurzusokon/tréningeken, írják a fejlesztőket...

hrdoktor
2019. 07. 17. 09:43
Ebéd a monitor előtt? Inkább ne!

Nagyon sokan rendszeresen feláldozzák az ebédidejüket is akár egy-egy sürgős munka kedvéért...

perfekt
2019. 07. 17. 09:03
Járulékos kérdések

2019. május 30-ától elérhető a Kormány által elfogadott Gazdaságvédelmi Akcióterv, amely 13+1...

y2ycoaching
2019. 07. 16. 22:34
A sarkkörön túl - a Lofoten-szigetek

Norvégiát kevesen pipálják ki a bakancslistájukon, pedig annál többeknek van rajta. Mert nagyon...

jobangel
2019. 07. 16. 13:00
Nem fogadtam el az állásajánlatot, mert…

Sok ilyen témájú gyűjtemény kereng manapság a közösségi tereken, és mivel tanulságos lehet...

NÉPSZERŰ
FRISS