27 °C Budapest
Computer programmers working at a startup company. Business people coding on computers at coworking office space.

Ekkora a baj a Google-nél? Brutális leépítést jelentettek be, sokan kerülnek utcára

2024. április 18. 17:15

A Google, az Alphabet vállalatcsoport részeként, költségcsökkentési intézkedések keretében számos alkalmazottját bocsátja el és néhány munkakört külföldi központokba helyez át. A techóriás a mostani gazdasági bizonytalanságok közepette igyekszik hatékonyabb működést elérni és a fő termékprioritásokra koncentrálni. .

A Google, amely az Alphabet Inc. részeként működik, bejelentette, hogy elbocsátásokat hajt végre és bizonyos munkaköröket külföldi központokba helyez át. Ez a lépés a költségcsökkentési intézkedések részét képezi - számol be a Reuters. A vállalat szóvivője szerint az elbocsátások nem érintik a teljes vállalatot, és az érintett alkalmazottaknak lehetőségük van belső állásokra jelentkezni. Azt azonban nem részletezte, hogy pontosan hány alkalmazottat és mely csapatokat érinti a döntés.

Az elbocsátások során néhány munkakör olyan helyszínekre kerül át, mint India, Chicago, Atlanta és Dublin, ahol a cég friss beruházásokat eszközöl. Ez az intézkedés egybevág a technológiai és médiaiparban tapasztalható jelenlegi trenddel, amelyben több vállalat is hasonló lépéseket tesz gazdasági bizonytalanság idején.

A Google szóvivője kiemelte, hogy 2023 második felében és 2024-ben több csapat is változtatásokon ment keresztül annak érdekében, hogy hatékonyabbá váljanak. Ezek a változtatások magukban foglalták a struktúrák egyszerűsítését és az erőforrások olyan területekre való összpontosítását, amelyeket a vállalat prioritásként kezel.

A Business Insider információi szerint az ingatlannal és pénzügyekkel foglalkozó csapatok is érintettek voltak az elbocsátásban. Ruth Porat pénzügyi vezető egy e-mailben tájékoztatta a dolgozókat arról, hogy az átszervezés részeként több helyszínre - Bangalore-ra, Mexikóvárosra és Dublinra - terjeszkednek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Korábban januárban már történtek elbocsátások több különböző területen dolgozó csapatnál is, beleértve a mérnök-, hardver- és asszisztensi csapatokat. Ezek mellett Sundar Pichai vezérigazgató jelezte az év elején, hogy további leépítésekre lehet számítani.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.05.27 12:10
A saját boldogságunk megteremtésében nagy szerepet játszik az egyéni felelősségvállalás. Nem várhatj...
coachco  |  2024.05.23 14:35
Nyakunkon ez a különleges, egyre izgalmasabbnak tűnő június 9, amikor a helyhatósági választást össz...
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm