7 °C Budapest
Rengeteg magyar nem pihent karácsonykor: az ünnepek alatt is húzzák az igát

Rengeteg magyar nem pihent karácsonykor: az ünnepek alatt is húzzák az igát

2021. december 28. 19:04

A legtöbb embernek a pihenést, a családdal töltött meghitt, bensőséges pillanatokat, a lelassulásra és feltöltődésre módot adó nyugalmat jelenti a karácsonyi szünet és az évvége. Az élet azonban ilyenkor sem áll meg: számos olyan munkakör létezik, ahol az ünnepi szezonban is kifejezetten nagy a pörgés. és ilyenkor is szükség van a diákokra,fejtette ki az euJobs.

Az évvégi szezont legalább részben munkával töltők közé tartoznak azok a diákok, akik szívesen vállalnak alkalmi munkát, amelyekre az ünnepi időszakban nyílik lehetőség. Ebben a periódusban megannyi rendezvényre keresnek például embereket különböző munkakörökbe, legyen szó akár ruhatáros, pultos, felszolgáló vagy akár hostess feladatokról. Ebbe a sorba tartozik az ügetőszilveszter, amely már az 1999-es kezdtetek óta épít a fiatalokra, és az egyetemi hallgatókra.

Krebs András, a Kincsem Nemzeti Kft. marketingvezetője szerint a jó kommunikációs készséggel megáldott, tanulékony, gyors, precíz, mosolygós fiatalok bevetése elengedhetetlen egy sikeres rendezvényhez.

Leginkább talpraesett jegyszedőkre és problémamegoldó fogadókasszásokra van szükségünk, amelyek felelősségteljes munkák, hiszen közvetlen, az elégedettséget érdemben befolyásoló kapcsolatot jelentenek a vendégekkel.

– tette hozzá Krebs András. A diákok nagyon szeretik ezeket az évvégi munkákat, ráadásul az izgalmas, pörgős műszak este nyolckor véget ér, így onnantól már a bulizásé a terep. Szintén nagy intenzitással üzemelnek az üzletek: karácsony előtt az ajándékokat vásárlók, utána a meglepetésekkel elégedetlenek rohamozzák meg a boltokat. Emiatt ezekben is megnő ilyenkor a kereslet a diákmunkára.

Akárcsak az év egyéb szakaszaiban, ilyenkor is a fizetés és a helyszín elérhetősége alapján döntenek a diákok egy-egy konkrét álláslehetőségről.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

– mondta Pataki Zoltán, az euDiákok Iskolaszövetkezet elnöke. Szintén meghatározó szempont, hogy volt-e korábbi tapasztalatuk az adott munkahellyel. Pataki Zoltán szerint előszeretettel térnek vissza oda, ahol már ismerik a körülményeket, megfelelőnek tartják őket, elégedettek velük a munkaadóik, és esetleg ennek hangot is adnak.

Vannak olyan bolti partnereink, ahol sok tanuló állandó, visszajáró foglalkoztatottnak számít: számolnak velük a hivatalos bolti beosztásban, az is előfordul, hogy a belső rendezvényekre is meghívják őket.

– tette hozzá Pataki Zoltán, aki úgy véli: a munkavállalók belső utánpótlásának is egyre gyakrabban használt eszköze a diákmunka. Abban, hogy az ünnepek tájékán adódó alkalmi feladatok kiemelt népszerűségnek örvendenek a fiatalok körében, természetesen az is szerepet játszik, hogy sokan már túl vannak a vizsgáikon, illetve az iskolai szünidőben jobban ráérnek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2023.02.01 13:52
Az Országgyűlés a 2022. november 22-i ülésnapján elfogadta az egyes adótörvények módosításáról szóló...
laskainelli  |  2023.02.01 11:21
A rohanó világunkban könnyű szétcsúszni és túlvállalni magunkat, noha ennek az lesz az ára, hogy az...
hrdoktor  |  2023.01.30 04:30
Megfelelő kommunikációval nemcsak magunkon, hanem a vállalaton is segíthetünk. [...] Bővebben!
coachco  |  2023.01.23 17:52
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdek...
hrbonbon  |  2023.01.23 14:33
    Simonyi Judit ügyvezető igazgató Az elmúlt évek tapasztalatait cáfolva a 2023-as év váratlan...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?