11 °C Budapest
Rengeteg magyar nem pihent karácsonykor: az ünnepek alatt is húzzák az igát

Rengeteg magyar nem pihent karácsonykor: az ünnepek alatt is húzzák az igát

2021. december 28. 19:04

A legtöbb embernek a pihenést, a családdal töltött meghitt, bensőséges pillanatokat, a lelassulásra és feltöltődésre módot adó nyugalmat jelenti a karácsonyi szünet és az évvége. Az élet azonban ilyenkor sem áll meg: számos olyan munkakör létezik, ahol az ünnepi szezonban is kifejezetten nagy a pörgés. és ilyenkor is szükség van a diákokra,fejtette ki az euJobs.

Az évvégi szezont legalább részben munkával töltők közé tartoznak azok a diákok, akik szívesen vállalnak alkalmi munkát, amelyekre az ünnepi időszakban nyílik lehetőség. Ebben a periódusban megannyi rendezvényre keresnek például embereket különböző munkakörökbe, legyen szó akár ruhatáros, pultos, felszolgáló vagy akár hostess feladatokról. Ebbe a sorba tartozik az ügetőszilveszter, amely már az 1999-es kezdtetek óta épít a fiatalokra, és az egyetemi hallgatókra.

Krebs András, a Kincsem Nemzeti Kft. marketingvezetője szerint a jó kommunikációs készséggel megáldott, tanulékony, gyors, precíz, mosolygós fiatalok bevetése elengedhetetlen egy sikeres rendezvényhez.

Leginkább talpraesett jegyszedőkre és problémamegoldó fogadókasszásokra van szükségünk, amelyek felelősségteljes munkák, hiszen közvetlen, az elégedettséget érdemben befolyásoló kapcsolatot jelentenek a vendégekkel.

– tette hozzá Krebs András. A diákok nagyon szeretik ezeket az évvégi munkákat, ráadásul az izgalmas, pörgős műszak este nyolckor véget ér, így onnantól már a bulizásé a terep. Szintén nagy intenzitással üzemelnek az üzletek: karácsony előtt az ajándékokat vásárlók, utána a meglepetésekkel elégedetlenek rohamozzák meg a boltokat. Emiatt ezekben is megnő ilyenkor a kereslet a diákmunkára.

Akárcsak az év egyéb szakaszaiban, ilyenkor is a fizetés és a helyszín elérhetősége alapján döntenek a diákok egy-egy konkrét álláslehetőségről.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

– mondta Pataki Zoltán, az euDiákok Iskolaszövetkezet elnöke. Szintén meghatározó szempont, hogy volt-e korábbi tapasztalatuk az adott munkahellyel. Pataki Zoltán szerint előszeretettel térnek vissza oda, ahol már ismerik a körülményeket, megfelelőnek tartják őket, elégedettek velük a munkaadóik, és esetleg ennek hangot is adnak.

Vannak olyan bolti partnereink, ahol sok tanuló állandó, visszajáró foglalkoztatottnak számít: számolnak velük a hivatalos bolti beosztásban, az is előfordul, hogy a belső rendezvényekre is meghívják őket.

– tette hozzá Pataki Zoltán, aki úgy véli: a munkavállalók belső utánpótlásának is egyre gyakrabban használt eszköze a diákmunka. Abban, hogy az ünnepek tájékán adódó alkalmi feladatok kiemelt népszerűségnek örvendenek a fiatalok körében, természetesen az is szerepet játszik, hogy sokan már túl vannak a vizsgáikon, illetve az iskolai szünidőben jobban ráérnek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem