5 °C Budapest
Új szelek fújnak a magyar munkaerőpiacon: így szivárognak el a tehetséges dolgozók

Új szelek fújnak a magyar munkaerőpiacon: így szivárognak el a tehetséges dolgozók

2021. szeptember 3. 16:06

Korábban a szakmai fejlődés nehezebb volt, a karrierben való előrelépésre pedig mint létraként tekintettünk, ahol a fokokat lassan megmászva juthattunk előre, lépésről lépésre. Ez azonban mostanra változóban van, hiszen jelenleg a sokrétű szakmai fejlődés, a tehetség és az új készségek szerzése sokkal fontosabb szerepet kapnak a karrierben.

Ma a karrierben való előlepését nem a létra jellemzi, amit meg kell mászni. Sokkal inkább függőleges és horizontális lehetőségek rácsai mentén kell elképzelni a fejlődést, amelyeket a személyes és szakmai törekvések alakítanak ki a vállalat igényei mellett. A járvány ezt a változást csak felgyorsította, ezáltal arra késztetve a munkavállalókat, hogy új lehetőségeket mérlegeljenek, valamint új készségeket szerezzenek.

Ben Reuveni, a Gloat vezérigazgatója és társalapítója a Fast Company magazinnak elmondta, hogy felmérést készítettek, ami a munkavállalók tanulási, fejlődési lehetőségét kutatta. Ahogy a munkavállalók száma növekszik a vállalatban, úgy gyorsul és növekszik az innováció hajtóereje is. Azoknál a cégeknél, amelyek nem reagálnak erre a változásra, valamint figyelmen kívül hagyják a saját munkavállalóik tehetségét, potenciálját, ott a munkavállalók zöme fontolgatja azt, hogy munkahelyet váltson. A Gloat felmérése rámutatott arra, hogy a munkavállalók kilépésének egyik fő oka az, ha nincs a vállalatban szakmai fejlődésre lehetőség, vagy nem tudnak szakmailag előrelépni. A munkavállalók egyharmada érzi úgy, hogy a vállalat ahol dolgozik, nem használja ki a teljes potenciálját, sőt, erre a Linkedin is rávílágított egy felmérésben, miszerint

a munkakeresők olyan vállalatokat részesítenek előnyben, ahol biztosítva van a tanulási lehetőség, és a szakmai fejlődés.

A járvány előtt a különböző fejlődési lehetőségek, és szakmai kihívások többnyire azoknak szóltak, akik közelebb álltak a menedzsmenthez, esetleg az irodában is többet voltak jelen. A járvány ezt megváltoztatta, hiszen a dolgozók kiszorultak az irodákból, és innentől már nem számít az, hogy ki hol dolgozik helyileg. A munkavállalók egy részéhez korábban nem jutottak el a belső lehetőségek, ez változott a világjárvánnyal. Jean Pelletier a Schneider Electric munkatársa kifejtette, hogy ő azért törekszik arra, hogy a lehetőségek mindenki számára egyformán elérhetőek legyenek, mert a vállalat sosem tudhatja, hogy hol van a következő igazi tehetsége.

Nagy a versenyhelyzet, így fontos, hogy minden munkavállaló érezze azt, hogy a vállalat fektet belé, bízik benne és szeretné, ha a teljes potenciálját kihasználhatná.

A nagy vállalatok vezérigazgatóinak kihívást jelent az, hogy hogyan tanítsanak új készségeket a munkavállalóknak, viszont a kutatások mind azt mutatják, hogy az új készségek szerzése, a fejlődési lehetőségek az egyik legfőbb hajtóereje a munkavállaló boldogságának, valamint a munkahelyi elkötelezettségének. Ezért remek lehetőség a tanulásra az, ha magát a munkavállalók már a tanulási, oktatási folyamatban is részt vehetnek. Ahogy a karrierutak egyre szerteágazóbbak, úgy az alkalmazottak is rengeteg új készséget fejlesztenek, akár munkahelyen kívül is. Ha a vállalatok, munkaadók nem ismerik fel ezt a lehetőséget, úgy elveszíthetik a tehetséges, motivált dolgozókat.

A mai piaci helyzetben fontos, hogy átgondolt kockázatokat kell vállalnunk, és gyorsan kell reagálnunk, valamint ez a változás megköveteli, hogy másként gondolkodjunk a tehetséggondozásról is A valódi kérdés így hangzik: Hogyan tudjuk nagy léptékben és gyorsan bevetni több, mint 20 ezer emberünk tehetségét és készségeit?

-mondta  Lucrecia Borgonovo, a Mastercard tehetség- és szervezeti hatékonyságának vezetője.

Borgonovo kiemelte, hogy fontos, hogy a munkatársaink birtokolják a saját karrierjüket, alkalmazva a szerzett tudást és készségeket az üzlet különböző területein. Ha a szenvedélyeikhez kapcsolódó készségeiket a munkahelyen is használhatják, úgy valóban összekapcsoljuk őket a fejlődési, előrelépési lehetőségekkel, ami mindenki számára pozitív hatásokkal jár.

Jó hír, hogy a vállalatok egyre jobban felismerik a felelősségüket az alkalmazottak fejlesztési igényeinek kielégítésében. A továbbképzés több, mint néhány extra óra.Mindannyian különböző módszerekkel és helyen tanulunk, erre fontos reagálni

– tette hozzá Borgonovo.

A karrier épp annyira kanyargós, egyedi és változékony, mint az alkalmazottak élete. Ha a vállalatok ehhez tudnak alkalmazkodni, ők jobb helyzetbe kerülhetnek azért, hogy a járványon túl is az innováció legyen az előtérben.

Hazánk munkavállalói számára is fontos az, hogy a munkáltatója támogassa a szakmai, munkahelyi fejlődését, ahogy arról a Pénzcentrum korábban írt. A Ténygyár Kft. által készített reprezentatív kutatásból kiderült, hogy a munkavállalók mintegy harmada a fejlődés biztos újtát abban látja, ha maga jár utána a tudás megszerzésének, van aki pedig a kollégáktól tanul. A tréningek, továbbképzések jelentik a kapaszkodót a résztvevők 14 százaléka számára. Ugyanakkor a munkavállalók elvárják a munkahelyi képzések megszervezését. A válaszokból kiderül, hogy a megkérdezettek 58 százaléka a munkáltató feladatának tartja a dolgozók képzésének, fejlesztésének biztosítását.

A tapasztalat azt mutatja, hogy a munkatársak akkor érzik megbecsülve magukat egy munkahelyen, ha a cég tudatosan támogatja a fejlődésüket

 - mondta Urbanics Judit, az InsideOut Leadership vezető trénere.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
coachco  |  2022.11.26 10:31
Az alábbi írás főszereplői a fák, köztük egy bizonyos tölgy, a természet és az ember. [...] Bővebbe...
legacykft  |  2022.11.25 17:22
Ismerős számodra, hogy tudod, hogy csinálnod kéne valamit, hogy szinte „agyon nyom” a határidő, de n...
laskainelli  |  2022.11.25 14:26
Minden pillanatban üzenünk valamit a külvilág felé, még akkor is, ha nem szólunk egy szót sem. A tes...
perfekt  |  2022.11.25 09:20
Az Országgyűlés a 2022. november 22-ig ülésnapján elfogadta az egyes adótörvények módosításáról szól...
hrdoktor  |  2022.11.21 04:37
A stressz szót általánosan használjuk a mindennapokban, azonban a pontos jelentésével kevesen vannak...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 27. 16:06