20 °C Budapest
Tudd meg, mi az egyenlőtlen munkaidő beosztás! Hatékony munkaidő beosztás minta egyszerűen

Tudd meg, mi az egyenlőtlen munkaidő beosztás! Hatékony munkaidő beosztás minta egyszerűen

2021. április 18. 20:03

A Munka Törvénykönyve rendelkezik a munkaidő beosztás szabályairól és a pihenőidő elosztásáról is, hiszen fontos, hogy a munkavállalók egyenlő mértékben és egészségüket nem károsító módon legyenek terhelve és legyenek elosztva a pihenőnapok, pihenőidők, sőt, még az egyszerű munkaközi szünetek is.

Cikkünkben eláruljuk, melyek a munkaidő beosztás aktuális szabályai attól függően, hogy sima vagy egyenlőtlen munkaidő beosztás részesei vagyunk. Tudd meg, hány munkanap után kell egy heti pihenőnapot beosztani az egyenlőtlen munkaidő-beosztás esetén, hogy néz ki egy egyenlőtlen munkaidő beosztás táblázat és hogyan készíthető el egy egyszerű munkaidő beosztás minta a munkavállalók igényeinek megfelelően!

A munkaidő beosztás szabályai

  •  A munkáltatónak az állás betöltésekor kötelessége tájékoztatni az új dolgozót, hogy milyen munkarendben, milyen szünetekkel fog dolgozni - kivéve: kötetlen, rugalmas munkarend esetén, amikor is a munkavállaló maga dönti el, hogy mikor végzi el a napi feladatait (tipikusan ilyenek az otthonról is végezhető távmunkák);
  • A kötött munkarendek esetén a munkaidő beosztás mikéntjét a munkáltatónak legalább egy héttel előre (a munkaidő kezdetét 180 órával megelőzve) kell bejelentenie;
  • Amennyiben elmarad az új munkaidő beosztás közzététele, az előző munkaidő beosztás lesz az irányadó;
  • A munkáltatónak - bármilyen okból kifolyólag történjék – a munkaidő beosztás módosítását legalább 96 órával a munkaidő kezdete előtt jelentenie kell;
  • A munkavállaló kérésére is módosítható a munkaidő beosztás, amelyet írásban kell kérvényeznie;
  • A munkaidő beosztás táblázat elkészítése során a munkáltató köteles szem előtt tartani, hogy tekintettel kell lennie a munkavállalók egészséges és biztonságos munkakörülményeinek biztosítására;
  • Havonta legalább egy vasárnapi pihenőnapnak lennie kell a munkaidő beosztás szerint, kivétel a készenléti- és idénymunkák esetén. A munkaszüneti napi munkavégzés esetére speciális szabályok vonatkoznak;
  • Szükség esetén a munkáltató elrendelhet rendkívüli munkaidőt is;
  • Egyes állások esetében a pozíció betöltése kötelezheti az alkalmazottat rendelkezésre állásra (ügyelet, készenlét), amíg az alkalmazottnak munkaképes állapotban kell lennie. Ezt 7 nappal előre le kell szervezni és legkésőbb 4 nappal korábban módosítható. A készenlét ideje havonta maximum 168 óra lehet, ebből havonta négyszer eshet a készenlét a heti pihenőidőre – a 11 órás átlagos pihenőidő erre is vonatkozik.

Mi az általános munkarend?

Az általános munkarend a közismert, heti ötnapon keresztül történő, napi nyolcórás munkavégzés.

Mi a munkaidőkeret?

A munkaidőkeret alkalmazása esetén az általános munkarend esetében leírt napi nyolcórás, ötnapos munkát hosszabb idő alatt, rugalmasabban oszthatjuk be – a szabadon beosztható munkaidőkeret az egyenlőtlen munkaidő beosztás megfelelője. Arról, hogy milyen munkaidőkeretet alkalmaznak és ezt mennyi idő alatt lehet felhasználni, a munkáltató egyoldalúan döntheti el. Az alap munkaidőkeret mennyiség alapesetben 16 hét (vagy 4 hónap), készenléti- vagy idényjellegű munkakör esetén maximum 6 hónap egyhuzamban. A munkaidőkeret kezdő- és befejeződátumát előre rögzíteni kell a szerződésben.

Mi az egyenlőtlen munkaidő beosztás?

Alapesetben a munkavállaló a munkaidejét egyenlően osztja el a munka elvégzésére vonatkozóan (például fix napi 8 óra + ebédszünet az irodában), egyenlőtlen munkaidő beosztás esetén azonban kedvére variálhatja, hogy egy nap 4-6 vagy 10 órát szeretne-e dolgozni attól függően, hogy neki melyik a legkedvezőbb megoldás. Egyenlőtlen munkaidő beosztás alkalmazása esetén a pihenőidő beosztása is a munkavállalón múlik: kedve szerint – ha a munka jellege megengedi – dolgozhat hétvégén, vagy akár éjszaka is, azonban saját magának kell odafigyelnie a helyes arányokra és a munkaidő elszámoltathatóságára.

Hány munkanap után kell egy heti pihenőnapot beosztani az egyenlőtlen munkaidő-beosztás esetén?

Egyenlőtlen munkaidő beosztás esetén minden nap munkanapnak számít, így a héten a napi két pihenőnapot a dolgozó jelöli ki vagy tördeli szét tetszőlegesen, ahogy neki megfelel. Tartható a szokványos szombati és vasárnapi pihenőnap is, azonban az egyenlőtlen munkaidő beosztás arányában nagyobb mozgásteret ad a dolgozónak a szünnapok, szabadságok beosztását tekintve.

A szakszerű munkaidő beosztás táblázat készítése

A szakszerű munkaidő beosztás készítése során szem előtt kell tartanunk, hogy a két munkaidő között legalább 11 órányi pihenőidőnek el kell telnie, ez a munkavállaló érdekét védő egészségügyi előírás. Több műszak esetén ez a pihenőidő 7-8 órára rövidülhet, de együttesen a két egymást követő napnak ki kell adnia a 22 órát, hogy kijöjjön a napi 11 órás átlag. A heti két pihenőnapot minden munkavállaló számára biztosítani kell!

A munkaidő táblázat a munka jellegétől függ: elkészítheti azt a munkáltató (pl. egy étteremben a pincérek heti-havi beosztása) vagy létrehozhatjuk azt mi magunknak is. A munkaidő beosztás táblázat nem jellemző az olyan munkákra, ahol fixen nyolcórás munkavégzés és fix munkaidő letöltési szabályok vannak. A munkaidő beosztás táblázat akkor igazán hasznos, ha viszonylag kötetlen munkát végzünk és szükségünk van arra, hogy nyomon kövessük, mikor mennyit dolgoztunk, vagy hogyan osztotta meg a munkaidejét egymás között több, rugalmas munkavégzéssel foglalkozó alkalmazott.

Munkaidő beosztás táblázat minta

Nézzünk egy egyszerű példát a munkaidő beosztás táblázat elkészítésére. A munkaidő beosztás ebben az esetben saját rugalmas munkaidőnk számolására vonatkozik, amellyel számontarthatjuk, megvan-e átszámítva a napi 8 óra és hogyan tartottuk a pihenőnapokat!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?