Ennyit kereshet Majka az X-Faktor műsorvezetőjeként: visszatér az RTL-hez?

Ennyit kereshet Majka az X-Faktor műsorvezetőjeként: visszatér az RTL-hez?

2021. február 7. 15:01

A minap reppent fel a hír, hogy Majoros Péter, azaz Majka lehet az RTL Klub fő kiszemeltje, mint az X-Faktor új műsorvezetője. A Blikknek Majka nem erősítette meg a pletykát, ugyanakkor nem is cáfolta annak lehetőségét. Mint mondta, "semmilyen ajánlatot nem kaptam. De ha kaptam is volna, az időben kiderül". A bulvárlap megkeresésére az RTL Magyarország is kitérő választ adott:

Azt, hogy kivel dolgoznánk együtt, az illetővel és nem a sajtóval szeretjük megbeszélni

Majkához hasonlóan tehát az RTL sem cáfolta a közös munka lehetőségét. Egy azonban biztos, a rapper győztes szituációból indul. A Blikk információja szerint Majkának még élő szerződése van a TV2-vel, de hamarosan újra kell tárgyalnia azt. Erről a TV2-nél szűkszavúan annyit nyilatkoztak, hogy "Majka és a TV2 Csoport között kötött szerződés részletei üzleti titoknak minősülnek."

Az viszont bizonyos, hogy mivel Majoros Péter Majka jelenleg az egyik legnépszerűbb tévés műsorvezető itthon, így komoly bérpárbaj bontakozhat ki a két rivális tévécsatorna között. És, hogy ez konkrétan milyen nagyságrendet is jelenthet?

Nos, arról ugyan az RTL Klub soha nem ad ki információt, hogy mennyit keresnek a mentorok - ezt üzleti titokként kezelik -, azt viszont korábbi sajtóértesülésekből tudni lehet, hogy nagyságrendileg mekkora lehet ez az összeg. Több cikk is megjelent anno arról, hogy Tóth Gabinak 2013-ban 10 millió forintot hozott a konyhára a műsor, egy évvel később, 2014-ben pedig már 15 millió forintról írtak a lapok.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Azóta viszont eltelt 7 év. Azaz, ha nagyságrendileg ezekből az összegekből indulunk ki, akkor a bérpárbaj 15-20 millió forintról is indulhat, és iparági forrásaink is a bőven 20 millió feletti gázsit tartanák reálisnak a jelenlegi helyzetben. És ugyan ez nem havi fizetést jelent, hanem az egész műsorért jár a juttatás, így is megérheti Majkának újra visszatérni az RTL-hez. Kérdés, hagyja-e a TV2...

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
coachco  |  2022.07.04 18:30
Sikerült zavarba hoznom a precíz svájciakat! Előbb csak az épületet akartam megnézni, aztán meglátta...
hrdoktor  |  2022.07.04 06:03
Itt a nyár, sokan terveznek hosszabb-rövidebb utazást, pihenést, amely néhány dolgot szem előtt tart...
vezetoi-coaching  |  2022.06.30 10:32
  2x2=5. Meghülyültem? Lehet… lehet, hogy én vagyok az egyetlen (egyik…), aki szembe halad az aut...
perfekt  |  2022.06.30 09:56
A 310/2021 (VI.7.) Kormányrendelet alapján az alkalmazottak nélküli önfoglalkoztatók egy egyszeri 21...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 7. csütörtök
Apollónia
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?