25 °C Budapest
Hivatalos: ennyit kaszálhatsz eladóként, boltvezetőként az Aldinál

Hivatalos: ennyit kaszálhatsz eladóként, boltvezetőként az Aldinál

2018. február 7. 12:00

Közzétette egész Magyarországra érvényes bérezési rendszerét az egyik legnagyobb hazai áruházlánc. A bérezési rendszer adott pozícióra megyétől, régiótól függetlenül ugyanazt a bért garantálja munkavállalói számára.

Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. ma közzétette egész Magyarországra érvényes bérezési rendszerét, amely adott pozícióra megyétől, régiótól függetlenül ugyanazt a bért garantálja munkavállalói számára. A vállalat bérezési rendszere transzparens, és nem tesz különbséget az országon belül földrajzi régiók szerint: Sátoraljaújhelytől Sopronig minden ALDI üzletben ugyanazt a bértáblát alkalmazzák. Kivételt csak a nagy forgalmú, kiemelt üzletek jelentenek, amelyek a rendkívül magas vásárlói létszámból adódóan nagyobb terhelést jelentenek az ott dolgozóknak, így az ő munkájukat még magasabb bérrel honorálják. Nincs különbség továbbá a bolti értékesítők és a biatorbágyi központi raktárban dolgozók bére között sem, mindkét területre azonos bértáblát használnak.

2018. január elsejétől az idei emelés következtében mind a bolti eladók, mind a logisztika területén az áru-összekészítők kezdő bére heti 40 órás munkaidőre vetítve bruttó 272 269 forint, amely a cafeteria keretén belül további nettó 8333 forinttal, illetve 5000 forintos Erzsébet utalvánnyal egészül ki, így bruttó járandóságuk a cafeteria elemekkel kiegészítve eléri a havi 292 319 forintot. Ez az összeg a cégnél töltött idővel arányosan nő, így a tíz évet meghaladóan az üzletben dolgozók havi bruttó járandósága eléri a 372 519 forintot kiegészítve a cafeteria elemekkel. A Budapesten belüli és környéki üzleteink dolgozóinak BKV-bérletet is biztosít a cég.

Ugyanez a bértábla vonatkozik a biatorbágyi logisztikai központban dolgozókra, az ő esetükben ráadásul az ALDI állja a targoncavezetői jogosítvány megszerzésének költségeit is. A kiemelt üzletekben még ennél is magasabb a bolti eladó munkatársak bruttó juttatása: a kezdők 322 319 forintot, a tíz éve a pozícióban dolgozók pedig 417 519 forintot kereshetnek. A boltvezetők bruttó járandósága a cafeteria elemekkel kiegészítve 517 119 forintnál kezdődik, azonban a kiemelt boltokban elérheti a havi bruttó 844 519 forintot is.

A cégnél heti 20, 25, 30, 35 és 40 órás munkavégzésre is lehetőség van. Ennek sikerét a munkaerőpiac és a cég munkatársai is visszaigazolják: a bolti területen 75 százalékuk részmunkaidőben dolgozik, a legkedveltebb a heti 30 órás foglalkoztatottsági forma. A bolti munkatársak 10 százaléka, a boltvezetőknek pedig 30 százaléka már 10 éve a cég munkavállalója. Az ALDI 2008-as magyarországi boltnyitásakor csatlakozó bolti dolgozók mintegy harmada a mai napig ott dolgozik.
A vállalat tovább bővíti hálózatát Magyarországon. A folyamatos és kifogástalan működéshez elengedhetetlen új dolgozók alkalmazása, a dolgozói létszám bővítése, ezért a cég jelenleg is számos nyitott pozíciót kínál országszerte bolti munkakörbe, illetve a biatorbágyi központi raktárba.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
perfekt  |  2022.06.27 11:41
Az államháztartás egyensúlyát javító külön adók között szerepel az egyszerűsített foglalkoztatás ker...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?