Veszélyben a Tesco Dunántúli bástyái: kritikus a helyzet

Veszélyben a Tesco Dunántúli bástyái: kritikus a helyzet

2016. szeptember 12. 11:06

A szakképzett munkaerő nyugatra vándorlása miatt egyre súlyosabb a helyzet a kiskereskedelemben. Az élelmiszerláncok állásajánlatait böngészve ráadásul jól látható, hogy az ország igencsak megosztott.

Hónapok óta arról cikkezik a sajtó, hogy a szakképzett munkaerő nyugatra vándorlása miatt egyre súlyosabb a helyzet a kiskereskedelemben (is). Hárs Ágnes, a Kopint-Tárki Zrt. vezető kutatója szerint azok a tényezők, melyek az ország elhagyására kényszerítik a szakembereket, érdemben idén sem változtak.

Egyes szakmákban, egyes régiókban kritikus szintű, azaz a termelés, szolgáltatás színvonalát veszélyeztető a munkaerőhiány

- nyilatkozta még év elején Somogy megye hírportáljának a szakember.

És valóban, az élelmiszerláncok állásajánlatait böngészve jól látható, hogy az ország igencsak megosztott. Mivel a legtöbb dolgozót a hazai élelmiszerláncok közül a Tesco foglalkoztatja, így az ő példájukon keresztül mutatjuk ezúttal be, hogy milyen különbségek vannak régiónként, megyénként, illetve ha még ennél is közelebbről vesszük górcső alá a szektort.

Amennyiben statisztikai régiókra bontjuk az ajánlatokat, jól látható, hogy a legnagyobb üresedés jelenleg Közép-Magyarországon, Közép-Dunántúlon, valamint Nyugat-Dunántúlon van az áruházláncnál. A 3 régió, köztük Pest megye és Budapest a maga 197 ajánlatával, 284 hirdetést listáz - ez az összes betöltetlen pozíció 80 százaléka.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Amennyiben megyék szerint is szemügyre vesszük az ajánlatokat, még inkább kirajzolódik az ország Kelet-Nyugati megosztottsága. Pest megye és Budapest után ugyanis Győr-Moson-Sopron megyében, illetve Veszprém megyében keresik a Tescónál jelenleg a legtöbb új munkavállalót.

Az ajánlatok többsége egyébként áruházi (a központba keresnek irodistákat is); keresnek például szakeladókat, pénztárosokat és árufeltöltőket is dögivel. Amennyiben pedig városok alapján rendezzük az áruházlánc hirdetéseit, akkor - Budapestet nem számítva - Dunakeszi, Budakeszi, Győr, Mosonmagyaróvár, vagy például Sopron viszi a prímet. Ha viszont azt nézzük, hogy az áruházlánc egyetlen hiper- és szintén egy szupermarkettel van csak jelen a 61 ezer lakosú Veszprémben, akkor a 9 betöltetlen pozícióval ott igencsak kritikus a helyzet.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 20:43