Új szakmát tanul a TV2 legnagyobb sztárja, ezzel külföldön is befuthat

Új szakmát tanul a TV2 legnagyobb sztárja, ezzel külföldön is befuthat

2015. március 12. 14:29

A jelenleg tévés műsorvezető és színésznőként dolgozó Liptai Claudia szerint az emberek negyven felett már tudják, mik szerettek volna valójában lenni - ezért ő úgy döntött, cukrász lesz.

Liptai Claudia most jött rá, mivel szeretné színesíteni az életét: szeretne még tovább tanulni, de nem úgy, ahogyan tizenévesen ült az iskolapadban. Sajátbevallása szerint olyat fog csinálni, ami tényleg érdekli: cukrásznak tanul. A színésznő eléggé határozottnak tűnik, azt mondta, ezt most végigcsinálja - írja a Bors.

 Megérheti szakmát váltani

A cukrász szakma nem tűnik elsőre rossz választásnak, hiszen az álláskereső portálokon sok, nekik szóló hirdetéssel is találkozhatunk. Ám amennyiben ezek az ajánlatok nem kecsegtetnek akkora fizetéssel mint a műsorvezetés, még van esély elhelyezkedni külföldön ahol egyes szakmákkal akár ötször annyit is kereshetünk mint Magyarországon.

KATTINTS! Ezekkel a szakmákkal kereshetsz ötször annyit külföldön

Gyorsan talál állást külföldön az, aki most nyelvtudással nekiindul, és biztos szaktudással rendelkezik. Most ezekbe a szakmákba várják a legtöbb munkavállalót:

  • 1. Szakács
  • 2. CNC programozó
  • 3. Kamionsofőr
  • 4. Ápolónő

Egy munkaközvetítéssel foglalkozó cég ügyvezetője a Pénzcentrumnak azt monda:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az összes fizikai szakmunka hiányszakma külföldön. Hegesztőre, kőművesre, ápolóra mindig szükség van.

Bár sok esetében a megélhetés is drágább külföldön, a jobb kereseti lehetőségek miatt még így is van ahol jobban járnánk mint itthon. Már a minimálbérben is óriási különbségek vannak. Magyarországon a bruttó minimálbér 105 ezer forint, ezzel az uniós átlag alsó harmadában vagyunk. Ötszáz euró alatti bruttó minimálbért rajtunk kívül még Bulgáriában (184 euró), Romániában (218 euró), Litvániában (300 euró) és Csehországban (332 euró) adnak - ezen országok közül a csehekkel vagyunk (333 euró) egy szinten. A legmagasabb minimálbérek Luxemburgban, Hollandiában, Belgiumban és Németországban vannak, és jócskán meghaladják az 1000 eurót, azaz több mint 300 ezer forintot.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.27 07:47
Partnereinknél végzett munkánk során szervezetfejlesztőként sokszor kerülünk kapcsolatba különböző v...
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25