13 °C Budapest

Tönkrettette a családját a pénz: ez jön a tehetségkutatók után?

Pénzcentrum
2014. január 11. 13:02

Boyle-ékat tönkre tette a pénz és a hírnév. Susan Boyle volt az, aki megnyer t egy brit tehetségkutatót, ami után tonna számra kapta a felkéréseket és a sikert ráadásul még tömérdek pénz is követte. A család viszont nem tudott megegyezni, hogy kinek jár a vagyonból és kinek nem.

Susan Boyle sok példával ellentétben sikeres előadó lett a tehetségkutatós szereplése után. Mára viszont a siker és az ezzel járó vagyon tönkre tette a családot A sok veszekedés odáig vezetett, hogy a Boyle família kettészakadt, vannak családtagok, akik egyáltalán nem beszélnek egymással, amely nagyon megviseli az énekesnőt - írja a Blikk.

Mi lesz azokkal, akik itthon gazdagodnak meg szuper gyorsan?

Nem mondott fel a munkahelyén, és csak szükség szerint osztogat nyereményéből a legújabb magyar lottómilliárdos - derült ki például a Pénzcentrum.hu birtokába jutott "Nagynyertes kérdőívből". A szerencsés még szeptemberben vitte el az Ötöslottó 3 milliárd forintos főnyereményét.

2013 38. hetében egyetlen szerencsés játékos megütötte a 3 087 029 290 forintot érő főnyereményt az Ötöslottón. A mai napig viszont csak annyit lehetett tudni az újdonsült milliárdosról, hogy nem gépi játékot választott, hanem saját számokkal játszott; illetve valahol Kelet-Magyarországon adta fel nyertes szelvényét.

A Pénzcentrum.hu azonban megszerezte az eddig szigorúan őrzött, ún. "Nagynyertes kérdőívet". Sokan nem tudják, ez az a rövid interjú, melyet a nyeremény átvételekor, a legnagyobb titokban készít el a telitalálatos szelvény tulajdonosával a Szerencsejáték Zrt. (az interjú természetesen önkéntes, sokan nem is, vagy csak nagyon röviden szoktak válaszolni a kérdésekre - a szerk). A legutóbbi nyertes válaszaiból azonban - azzal együtt, hogy a nyertes semmilyen feltételekkel nem kívánt nyilvánosság elé állni - rengeteg személyes információt tudhattunk meg Magyarország legfrissebb milliárdosáról.

Kiderült többek között, hogy a többnyire fix számokkal játszó, kelet-magyarországi játékos régi motoros az Ötöslottón. 20 év játék után sikerült behúznia a jackpotot, eddig még egyetlen nagyobb nyereménye sem volt. Ráadásul a kérdőívből azt is megtudtuk, más szerencse-, lottójátékban rendszeresen nem is szokott részt venni.

Nyilatkozata szerint családtagjai már tudják, mekkora szerencse is érte, ennek ellenére nem, illetve csak szükség szerint tervezi, hogy valakinek ad majd a hatalmas nyereményből. Mint mondta, természetesen vannak tervei, de pontosan még nem tudja, mire költ. Néhány dolgot azonban elárult: először jótékony célra fordít, de csakis személyes meggyőződés alapján; illetve gondolkozik továbbképzésen, önfejlesztésen is.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Bár a nyertes élete - 3 milliárddal a zsebében - mindenképp megváltozik, ő azonban még azt sem tervezi, hogy felmond munkahelyén. Mint mondta, nemhogy Magyarországot nem hagyja el, de még a lakhelyéről sem kíván elköltözni.

Bár bízik abban is, hogy a hatalmas nyeremény nem változtatja meg emberi (családi, baráti) kapcsolatait, azonban tart attól, hogy személyisége negatív irányba változik, és más ember lesz belőle. Mint fogalmaz: "Félek, de minden erőmmel azon leszek, hogy ne változzam, vagy csak pozitív irányban". Visszautasította azonban, hogy pszichológus segítségét kérje a történtek feldolgozásában.

...napokig ivott?

Az elvihető főnyeremény összege 26 héten keresztül halmozódott, mire megütötték a 38. játékhéten. A 3 087 029 290 forintos jackpot egyébként a negyedik a legnagyobb ötöslottó-nyeremények sorában (az eddigi legnagyobb nyereményt, több mint ötmilliárd forintot 2003-ban sorsolták ki). A több mint fél éves halmozódás során természetesen rengeteg alapjátékot adtak fel a hazai szerencsevadászok - az utolsó sorsoláson már összesen 6 528 698 darab alapjáték tulajdonosa várta, hogy kihúzzák nyerőszámait.

A sorsolást követően természetesen azonnal beindultak a találgatások az újdonsült milliárdosról. Ekkor kapott szárnyra az a pletyka is, miszerint a nyertes, alkoholos mámorában - lapértesülések szerint ugyanis ekkor már napok óta ivott - nem bírta magában tartani a titkot, így amikor megkérdezték tőle, honnan ez a nagy jókedv, kibökte: megütötte a főnyereményt, amit a 10 éve állandó számaival ért el. Ezt az információt azonban a mai napig nem erősítették meg. Megjegyezzük, a Nagynyertes kérdőív szerint nem 10, hanem 20 éve lottózott fix számokkal a nyertes! Így a korábban napvilágot látott információ véhetően nem volt más, csak bulvárkacsa.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem