24 °C Budapest

Már a szexből sem tud megélni: mi lesz ezután?

Pénzcentrum
2013. december 1. 13:05

Kovi szerint már a pornósoknak is több lábon kell állniuk. Nem lehet ma már megélni a szexiparból, sőt a mogul szerint már vetkőzni sem érdemes.

Az emberek inkább befizetik a napközit a gyereknek, mint hogy pénzt adjanak ki a pornóra, a másik pedig, hogy rengeteg ingyenesen nézhető kalózoldal van, ami mindent tönkretett - panaszolta a producer, aki azon dolgozik, hogy visszahozza a jól fizető pornót - írja a Blikk.

Kovi a lapnak azt is elmondta, hogy a színészek ma már csak havi 4-5 nap tudnak forgatni, ami nem elég a megélhetéshez. Ezért egyre gyakoribb, hogy más munkát is vállalnak a színészek a vetkőzés mellett.

Egyre többen vannak azok, akik másodállásra szorulnak a napi 8 óra meló mellett is. Épp ezért lehetnek nagyon keresettek az otthon végezhető tevékenységek. De ahogy azt a Pénzcentrum.hu már összeszedte több veszély is leselkedik azokra, akik hasonló munkát keresnek.

Aki az interneten keres állást, másodállást, szinte biztosan belefutott már olyan hirdetésekbe, amelyek "otthon végezhető" munkát kínáltak, rendkívül kedvező feltételekkel, biztos jövedelemmel, akár csak heti 1-2 órás munkavégzéssel. Ezen ajánlatok egy része biztosan átverés: nemrég 80 embert csaptak be valótlan ígéretekkel. A Pénzcentrum.hu mutatja, mire érdemes figyelni.

Otthon végezhető munka ígéretével csapta be a sértetteket és csalt ki tőlük pénzt az a három férfi, akik ellen vádemelési javaslattal fejezte be a rendőrség a büntetőeljárást - tájékoztat a rendőrség hivatalos honlapján a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

A gyanúsítottak az interneten hirdették meg az állásajánlatokat és cserébe a jelentkezőktől regisztrációs díjat kértek. Az érdeklődők át is utalták a kért összeget, a munkakezdéshez szükséges alapanyagot azonban soha nem kapták meg és a hirdetők is elérhetetlenné váltak. A három férfi 2012 júniusában 80 embert csapott be ezzel a módszerrel.

Külföldön dolgoznál? Vigyázz, így verik át a gyanútlan magyarokat - KATTINTS!

A fenti eset sajnos nem számít kirívónak: az internet tele van otthon végezhető munkák hirdetéseivel, amelyek legtöbbször néhány órás - közelebbről meg nem határozott - munkavégzéssel kiemelkedő jövedelmet ígérnek.


A Pénzcentrum.hu az ügyben megkereste a Nemzeti Munkaügyi Hivatalt (NMH). Az NMH Munkajogi Ügyfélszolgálata az alábbi tippeket/ajánlásokat fogalmazta meg azzal kapcsolatban, hogy mire érdemes figyelni álláshirdetések esetén:

1. Soha ne higgyünk a túl csábító ajánlatoknak!

Ezzel ugyanis az emberek érzelmeire és nem a józan eszükre próbál a csaló hirdető hatni. Próbáljunk a realitások talaján maradni és gyanút fogni, ha túl könnyű és gyors pénzszerzési módot kínál valaki. Figyeljünk a hirdetés szövegezésére is.

2. Ha magánközvetítő révén szeretnénk állásajánlathoz jutni, mindig győződjünk meg arról, hogy a közvetítő regisztráltatta-e magát a telephelye szerint illetékes munkaügyi központnál.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nyilvántartásba nem vett magánközvetítő szolgáltatásait soha ne vegyük igénybe! Kormányrendelet írja elő, hogy a magánközvetítőnek nyilvántartásba kell vétetnie magát a telephelye szerint illetékes munkaügyi központnál. A munkaügyi központ csak akkor regisztrálja, ha az a rendeletben meghatározott feltételeknek - szakértelem, elérhetőség, óvadék letétbe helyezése stb. - megfelel. Arról, hogy a magánközvetítő nyilvántartásba vétette-e magát, itt tájékozódhatunk, vagy felvilágosítást kérhetünk az illetékes megyei munkaügyi központtól.

3. Soha ne fizessünk magánközvetítőnek közvetítési, regisztrációs vagy egyéb díjat!

Magyarországon kormányrendelet írja elő, hogy a magánközvetítő az álláskeresőtől semmilyen címen nem kérhet a szolgáltatásaiért pénzt. Szolgáltatásainak ellenértékét mindig a munkaadó fizeti meg.

4. Soha ne fizessünk előre egy munkát ajánlónak sem!

Néhány ezer forinttól a súlyos tízezrekig változatos a paletta, hogy mennyi pénzt kérnek előre a munkavállalás, pénzkeresés reményében. Tipikus hiba, hogy az "áldozat" fizet, aztán nem történik semmi.

5. Ha ilyen ajánlatot kapunk, még mielőbb bármit tennénk, próbáljuk a hirdetőt "leinformálni".

Ha cégről van szó, érdemes megnézni az illetékes cégbíróságon, be van-e jegyezve a cégnyilvántartásba, kik a tagok, mennyi az alaptőkéje, van-e ellene felszámolási eljárás stb.

Ha magánszemélyről van szó, őt is valamilyen módon javasolt leinformálni (pl. egyéni vállalkozók nyilvántartásában szerepel-e, vagy általában a hirdetésben milyen elérhetőséget ad meg (ha csak mobilt, és nincs postacím vagy vezetékes telefon, már eleve gyanút foghatunk).

6. Ha úgy érezzük, hogy becsaptak...

Segítségért forduljunk a rendőrséghez, magán-munkaközvetítést végző cég esetén fordulhatunk a munkaügyi központhoz, de a szakemberek szerint inkább a megelőzés legyen a célunk, mert utólag nagyon nehéz visszaszerezni a befizetett pénzt.

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?