23 °C Budapest

Tesco: 20 embert vettek őrizetbe a rendőrök

2011. október 26. 09:36

Rendőrök vizsgálódtak kedden a Tesco gyáli logisztikai központjában - értesült a Magyar Nemzet. Az áruházlánc közlése szerint a rendőrségi vizsgálat nem Tesco-munkavállalókra vonatkozott.

A lap információi szerint a hatóságok közokirat-hamisítás gyanújával vizsgálódtak az áruházlánc egyik legfontosabb telephelyén, ahol -egyebek mellett- még hamis targoncavezetői engedélyeket is találtak.

A Pest Megyei Rendőr Főkapitányság tájékoztatása szerint a dabasi rendőrök több mint húsz személyt állítottak elő a telephelyről, voltak, akiket bilincsben vittek el.

A rendőrség ma ismerteti az ügy részleteit.

A Tesco szerda délelőtt reagált a Magyar Nemzet állításaira. Az áruházlánc közlése szerint a rendőrségi vizsgálat nem Tesco-munkavállalókra vonatkozott. Az érintettek egy magyar munkaerő kölcsönző cég alkalmazottai voltak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az áruházlánc szerint a magyar munkaerő kölcsönző cég megtévesztette a Tescót, ezért a vállalat megteszi a szükséges jogi lépéseket ellene. A magyar munkaerő kölcsönző vállalkozással kötött szerződés szerint a Tesco számára kiközvetített munkaerő minden a munkavégzéshez szükséges irattal, jogosítvánnyal és képzettséggel rendelkezik. Ezt a vállalat rendszeresen, szúrópróbaszerűen ellenőrzi is.

A Tesco elhatárolódik magyar alvállalkozója tevékenységétől és mindent jogában álló lépést megtesz azért, hogy ilyen félrevezetés a jövőben ne fordulhasson elő.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?