26 °C Budapest

Így szabályozná a kormány a fiatalok szórakozását

2011. április 20. 13:02

Újabb rendelettel kívánja biztonságosabbá tenni a szórakozóhelyeket a kormány, ezért várhatóan még ebben a félévben elfogadják azt a jogszabályt, amely azt korlátozza, hogy a 18 éven aluliak meddig tartózkodhatnak egy zenés-táncos rendezvényen. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium ifjúságügyi főosztályának vezetője az InfoRádiónak elmondta: a tervezet társadalmi egyeztetés alatt van.

A fiataloknak jogos igényük van a szórakozásra normális és kulturált körülmények között. A készülő kormányhatározat célja, hogy megteremtse erre a lehetőséget, illetve hogy olyan szórakozóhelyek legyenek, ahova a szülők nyugodtan elengedhetik a gyerekeiket - mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Erőforrás Minisztérium ifjúságügyi főosztályának vezetője.

Téglásy Kristóf hozzátette: a határozatot a Belügyminisztérium a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal közösen készíti elő. Azt szabályozná, hogy a 18 év alatti fiatalok felügyelet nélkül meddig tartózkodhatnának egy zenés-táncos rendezvényen, illetve hogyan lehet azt megoldani, hogy ilyen korú fiatalokat ne lehessen alkohollal kiszolgálni.

A minisztérium a civil szervezeteknek, valamint az oktatási és az egyházi intézményeknek kérdőívet küldött ki, amelyhez több ezer javaslat érkezett. A kérdőívek feldolgozása folyamatban van, és ha vannak elfogadhatóak, akkor azt beépítik a kormányhatározat szövegébe. Téglásy Kristóf hangsúlyozta: nem a szórakozóhelyek vagy a rendezvények szervezői ellen dolgoznak. Ez egy együttgondolkodás, mert együtt lehet kialakítani azt a rendszert, amelyben biztonságosabb szórakozóhelyeket lehet a fiataloknak kínálni - fűzte hozzá.

A főosztályvezető reméli, hogy egy olyan határozat fog születni, amelyben az állam, a szórakozóhelyek üzemeltetői és a fiatalok közösen tudnak tenni azért, hogy normális, kulturált helyeken lehessen szórakozni.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.05.01 21:07
Nincs minőségi munkavégzés igazán hatékony koncentráció nélkül. Valljuk be, ez sajnos sokszor neheze...
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 6. hétfő
Ivett, Frida
19. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem