Nyugdíj: ma minden eldől

2010. december 13. 11:02

A miniszterelnök elmondása szerint azért van szükség a nyugdíjrendszer átalakítására, hogy Magyarország le tudja rázni magáról az államadósságot. Orbán Viktor a Facebook-on közzétett beszédében azt is hangsúlyozta, hogy az állami rendszerben biztonságot nyújt jelent majd az egyéni számlás megoldás.

Nem lesz semmifajta nyugdíjadó, illetve folyó kiadásokat nyugdíjbefizetésekből a jövőben sem fizet majd a magyar országgyűlés, illetve a magyar kormány - kezdte a Facebook-on közzétett üzenetét Orbán Viktor.

A nyugdíjrendszer átalakításának egyetlen világos és érthető oka van: ez pedig az államadósság - emelte ki beszédében a kormányfő. Ez a kísérlet, amivel átalakították a magyar nyugdíjrendszer, azt eredményezte, hogy Magyarország a feje búbjáig eladósodott. Óriási összegeket kellett átutalni a magánnyugdíjpénztárakba, a gazdaság nem termelt elegendő, ezzel arányos bevételt és ezért a mindenkori államvezetés óriási hiteleket vett fel - magyarázta az átalakítás okait Orbán Viktor, aki kitért arra is, hogy ez a hitel adósság formájában nyomaszt bennünket és szinte lehetetlenné teszi az életünket.

Aki visszalép a magánnyugdíjrendszerből és eddig vesztesége volt, ezt a veszteséget az állam kompenzálja. Mintha el sem hagyta volna az állami rendszert - ismételte meg a kormány korábban elmondott szándékait a miniszterelnök, aki azt is hozzátette, hogy akinek hozama halmozódott fel és január 31-ig visszalép, az adómentesen felveheti a hozamot.

A kormányfő beszélt arról is, hogy az állami rendszerben lesznek egyéni számlák és az állami rendszerben az egyéni számlavezetés biztonságot, garanciát jelent és egyúttal a befizetések nyomon követését is lehetővé teszi.

A miniszterelnök azt kérte videóüzenetében az emberektől: bízzanak a kormányban, a parlament döntésében, mert ennek a gazdaságpolitikának az eredményeképpen Magyarország le tudja majd magáról rúgni az államadósságot. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Ma szavaznak a nyugdíjváltozásokról

Várhatóan nagyjából öt órán keresztül szavaznak a képviselők ma az Országgyűlésben: döntenek egyebek mellett a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról, illetve a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő törvényjavaslatról, valamint a jövő évi költségvetést megalapozó "salátatörvényről".

HR BLOGGER
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?