23 °C Budapest

A szociális hálószaggató: 25 éves, ült, 15 gyerek apja 14 nőtől

2010. szeptember 21. 15:02

Most szabadult a börtönből és máris munkanélküli segélyért folyamodott az a 25 éves brit férfi, akinek a hírek szerint 15 gyermeke van 14 nőtől. A jellemzően a buszmegállókban ismerkedő férfinek 10 gyermeke már megszületett (10 anyától), további négy hölgy állítja, hogy az ő gyermekét hordja a szíve alatt, egyikük ikreket vár. Becslések szerint az adófizetőknek körülbelül 1,5 millió fontjába, átszámítva félmilliárd forintjába kerülnek majd a szociális kiadások, mire mindegyik gyermek betölti a 18. életévét.

A felelőtlen férfinek már több alkalommal is meggyűlt a baja a hatóságokkal. Korábban felfüggesztettet kapott kocsmai verekedésekért, továbbá dühterápiára kötelezték, ahol az agresszív viselkedését próbálták visszaszorítani különböző magatartásjavító gyakorlatokkal.


Keith Macdonald, a szociális hálószaggató

A büntetését később az egyik volt barátnőjével és az édesanyjával szemben elkövetett erőszakos cselekedetekért letöltendőre változtattak. A szakmával és végzettséggel sem rendelkező Keith Macdonald tegnapi szabadulása utáni első dolga az volt, hogy munkanélküli segélyért folyamodjon az illetékes hatóságoknál.

A lányanyák közül többen is kezdeményezték a bíróságon, hogy orvosi úton tegyék a vádlottat terméketlenné, amit fel is ajánlottak a férfinak, de ő élt a jogával és visszautasította ezt a lehetőséget.

A Daily Mail számításai szerint a gyermekek utáni szociális ellátások (gyermekgondozási segély, családi pótlék, lakhatási támogatás) - ide nem értve az ingyenes oktatást - körülbelül másfélmillió fontra (félmilliárd forintra) rúgnak majd, mire minden gyermek nagykorúvá válik. Az adójóváírás igénybevétele esetén ez az összeg elérhetné akár a kétmillió fontot is, de az érintettek közül is csak kevesen dolgoznak.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?