A szociális hálószaggató: 25 éves, ült, 15 gyerek apja 14 nőtől

2010. szeptember 21. 15:02

Most szabadult a börtönből és máris munkanélküli segélyért folyamodott az a 25 éves brit férfi, akinek a hírek szerint 15 gyermeke van 14 nőtől. A jellemzően a buszmegállókban ismerkedő férfinek 10 gyermeke már megszületett (10 anyától), további négy hölgy állítja, hogy az ő gyermekét hordja a szíve alatt, egyikük ikreket vár. Becslések szerint az adófizetőknek körülbelül 1,5 millió fontjába, átszámítva félmilliárd forintjába kerülnek majd a szociális kiadások, mire mindegyik gyermek betölti a 18. életévét.

A felelőtlen férfinek már több alkalommal is meggyűlt a baja a hatóságokkal. Korábban felfüggesztettet kapott kocsmai verekedésekért, továbbá dühterápiára kötelezték, ahol az agresszív viselkedését próbálták visszaszorítani különböző magatartásjavító gyakorlatokkal.


Keith Macdonald, a szociális hálószaggató

A büntetését később az egyik volt barátnőjével és az édesanyjával szemben elkövetett erőszakos cselekedetekért letöltendőre változtattak. A szakmával és végzettséggel sem rendelkező Keith Macdonald tegnapi szabadulása utáni első dolga az volt, hogy munkanélküli segélyért folyamodjon az illetékes hatóságoknál.

A lányanyák közül többen is kezdeményezték a bíróságon, hogy orvosi úton tegyék a vádlottat terméketlenné, amit fel is ajánlottak a férfinak, de ő élt a jogával és visszautasította ezt a lehetőséget.

A Daily Mail számításai szerint a gyermekek utáni szociális ellátások (gyermekgondozási segély, családi pótlék, lakhatási támogatás) - ide nem értve az ingyenes oktatást - körülbelül másfélmillió fontra (félmilliárd forintra) rúgnak majd, mire minden gyermek nagykorúvá válik. Az adójóváírás igénybevétele esetén ez az összeg elérhetné akár a kétmillió fontot is, de az érintettek közül is csak kevesen dolgoznak.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?